Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukašenka onnitteli arvostelijaansa Nobelista

Ulkomaat
 
Vasili Fedosenko Reuters
Valkovenäläinen kirjailija Svetlana Aleksijevitš vastaili toimittajien kysymyksiin Minskissä torstaina Nobel-uutisen jälkeen.
Valkovenäläinen kirjailija Svetlana Aleksijevitš vastaili toimittajien kysymyksiin Minskissä torstaina Nobel-uutisen jälkeen. Kuva: Vasili Fedosenko Reuters

Viime torstaina Nobelin kirjallisuuspalkinto myönnettiin Aljaksandr Lukašenkan valtaa arvostelleelle valkovenäläiselle Svetlana Aleksijevitšille. Palkinnon voitettuaan hän ilmoitti boikotoivansa presidentinvaaleja.

Presidentti onnitteli Aleksijevitšia palkinnosta sähköpostitse: "Taiteesi on koskettanut valkovenäläisiä. Olen vilpittömästi onnellinen palkinnostasi", Lukašenka kirjoitti.

Aleksijevitšin taide ei ole voinut koskettaa valkovenäläisiä laajasti. Lukašenkan aikana sitä ovat julkaisseet vain pienkustantamot, vaikka perestroikan aikaan Aleksijevitšista tuli suosittu.

Aleksijevitš on kertonut, ettei hänen Tšernobyl-aiheista teostaan saanut kuin amerikkalaisen Soros-säätiön kirjastoille lahjoittamina kappaleina.

Vuonna 2000 Aleksijevitš lähti maasta kyllästyttyään valtion häirintään. Hänen puhelintaan kuunneltiin ja häntä syytettiin Yhdysvaltain keskustiedustelutoimiston CIA:n vakoojaksi.

Aleksijevitš on asunut Pariisissa, Göteborgissa ja Berliinissä muun muassa kirjailijoiden sananvapausjärjestön Penin residensseissä. Hän palasi kotikaupunkiinsa Minskiin vuonna 2011.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat