Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme kuoli puukkoiskuissa Jerusalemissa

Israel harkitsee Itä-Jerusalemin eristämistä muusta kaupungista

Ulkomaat
 
Ronen Zvulun Reuters
Pelastustyöntekijät kuljettivat bussi-iskussa kuollutta Jerusalemissa tiistaina.
Pelastustyöntekijät kuljettivat bussi-iskussa kuollutta Jerusalemissa tiistaina. Kuva: Ronen Zvulun Reuters

Ainakin kolme ihmistä kuoli ja yli 20 ihmistä haavoittui palestiinalaisten neljässä erillisessä hyökkäyksessä Israelissa tiistaina.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kutsui koolle turvallisuusneuvoston keskustellakseen väkivallan aallosta, joka on pahimpia Israelin maaperällä vuosiin.

Viranomaislähteiden mukaan harkinnassa on Itä-Jerusalemin palestiinalaislähiöiden eristäminen muusta kaupungista. Itä-Jerusalemissa asuvat palestiinalaiset saavat matkustaa vapaasti Israelissa toisin kuin miehitetyn Länsirannan asukkaat.

Tapahtumat alkoivat varhain aamulla, kun kaksi palestiinalaista ampui ja puukotti matkustajia bussissa Jerusalemissa. Iskussa kuoli kaksi.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin toinen palestiinalaismies ajoi autonsa Jerusalemin keskustassa linja-autopysäkille, hyppäsi sitten ulos ja puukotti ihmisiä. Yksi kuoli ja useita haavoittui.

Aiemmin tiistaina palestiinalaismies haavoitti puukolla lievästi israelilaismiestä Tel Avivista pohjoiseen sijaitsevalla Raananan ostoskeskuksella. Isku toistui samassa paikassa tunnin kuluttua, jolloin neljä ihmistä haavoittui.

Lisäksi yksi palestiinalainen kuoli yhteenotoissa Israelin turvallisuusjoukkojen kanssa Betlehemissä.

Tärkeimmät palestiinalaisjärjestöt – myös lännen tukema maltillinen Fatah ja Gazan kaistaleen palestiinalaisaluetta hallitseva äärijärjestö Hamas – julistivat tiistain "raivon päiväksi".

Israelin arabit taas julistivat tiistain lakkopäiväksi.

Lokakuun alussa alkaneet palestiinalaisten puukkohyökkäykset ovat muuttuneet jokapäiväisiksi. Suuri osa puukotuksista on tapahtunut Jerusalemissa, jossa Israel on nyt lisännyt poliisivalvontaa.

Väkivaltaisuuksissa on kuollut uutistoimisto AFP:n mukaan seitsemän israelilaista ja 30 palestiinalaista, joista osa on epäiltyjä hyökkääjiä.

Väkivallan aaltoon liittyy ainakin osittain se, että juutalaiset ovat alkaneet vierailla muslimeille pyhällä al-Aqsan moskeijalla Jerusalemissa entistä enemmän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat