Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskalaiskoomikko joutui oikeuteen juutalaisvitseistä

Dieudonné on irvaillut aiemmin esimerkiksi Pariisin terrori-iskuille

Ulkomaat
 
Dieudonné
Dieudonné

Jaloistaan kahlittu, oranssiin vangin haalariin pukeutunut esiintyjä vitsailemassa juutalaisten roolista afrikkalaisten orjakaupassa ja natsien tekemästä juutalaisten kansanmurhasta. Se oli liikaa.

Ranskalainen koomikko Dieudonné M'bala M'bala, 49, joutui keskiviikkona Pariisissa oikeuden eteen, kertoi viikkolehti Le Point. Häntä syytetään etnisyyteen pohjautuvasta vihan lietsonnasta esityksessään La Bête immonde (suom. Viheliäinen peto).

Taiteilijanimellä Dieudonné tunnettu koomikko on tuomittu monesti aiemmin tuhansien eurojen sakkorangaistuksiin juutalaisia loukkaavien lausuntojensa takia.

Maaliskuussa Dieudonné tuomittiin terrorismin puolustamisesta kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Sen perusteena oli Pariisin tammikuun terrori-iskujen jälkeen tehty Facebook-kirjoitus "Je me sens Charlie Coulibaly" (tunnen itseni Charlie Coulibalyksi).

Kirjoitus yhdisti iskun kohteeksi joutunutta satiirilehteä puolustavan iskulauseen Je suis Charlie (minä olen Charlie) ja kosherliikkeessä neljä juutalaista tappaneen terroristin Amedy Coulibalyn.

Dieudonné on kuuluisa juutalaisvastaisista vitseistä ja keskitysleiriparodioista. Moni kaupunki on kieltänyt hänen esiintymisensä.

Dieudonnén kannattajat levittävät internetissä kuvia hänen popularisoimastaan alaviistoon osoittavasta natsitervehdyksestä quenellestä ja ananaksista. Taustalla on juutalaisvastainen sanaleikki.

Pariisin liepeillä syntyneen Dieudonnén isä on Kamerunista ja äiti Ranskan Bretagnesta. Aiemmin Dieudonné tunnettiin valkoisen oikeiston ja rasismin vastustajana, mutta hän teki täyskäännöksen.

Oikeistopopulistisen ja maahanmuuttovastaisen puolueen Kansallisen rintaman (Front National, FN) perustaja Jean-Marie Le Pen on Dieudonnén lapsen kummisetä.

Myös Le Pen on tuomittu monesti rasismista tai etnisyyteen pohjautuvasta vihanlietsonnasta. Hän on muun muassa vähätellyt juutalaisten kansanmurhaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat