Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Venäjä perustaa infosotajoukot

Uusi doktriini listaa uhiksi myös verkkorikollisuuden ja riippuvuuden muiden teknologiasta

Ulkomaat
 

Venäjä ottaa käyttöön uuden kansallisen tietoturvallisuuden opin eli informaatioturvallisuusdoktriinin ensi vuoden alussa, kertoo sanomalehti Kommersant. Venäjän opinkappale on rinnastettavissa Suomen kyberturvallisuusstrategiaan. Suomen strategia valmistui vuonna 2013, Venäjän viimeisin informaatioturvallisuusdoktriini on vuodelta 2000.

Kyber- ja informaatioturvallisuus mielletään herkästi eri asioiksi. Venäjällä kybertoiminta nähdään yhtenä informaatiosodan alustana, lännessä sitä on haluttu pitää perinteisten asevoimien käymän sodan tukitoimena. Lännessä nähdään teknologia, Venäjä ja Kiina liittävät sen oheen informaation.

Tiedonvälitys otettiin huomioon Venäjällä jo viisitoista vuotta sitten. Vuoden 2000 informaatioturvallisuusdoktriinin mukaan valtion avainuhkiin kuuluu Venäjän etujen vastaisen informaation levittäminen.

Uudessa doktriiniversiossa asiaa on korostettu: "Toisten valtioiden pyrkimys lisätä ulkomaisessa mediassa esiintyvää aineistoa, joka sisältää epäobjektiivista ja vääristynyttä tietoa Venäjän ulko- ja sisäpoliittisista asioista", Kommersant kuvailee.

Lehti jatkaa, että tiedolla pyritään vaikuttamaan erityisesti nuorisoon ja heikentämään moraalista ja henkistä perustaa ja isänmaallisia perinteitä.

Tämän johdosta Venäjä ryhtyy kehittämään rinnakkain "voimia ja keinoja informaatiosodankäyntiin sekä panostamaan informaatiokentällä strategiseen pelotteeseen sekä sotilaallisten konfliktien ehkäisyyn", Kommersant lainaa doktriinia.

Lehden mukaan doktriini sisältää myös lupauksen, että Venäjä on valmis auttamaan liittolaisiaan näissä edellä kuvailluissa tehtävissä.

Venäjän verkkohyökkäyskyvyistä ei tiedetä varmaksi kovin paljoa. Maassa toimii myös useita huippuosaavia hakkeriryhmiä, joiden suhde valtioon jää useimmiten epäselväksi.

Myös sosiaalisessa mediassa ja blogeissa vaikuttaneet maksetut "trollaajat", jotka ovat erikoistuneet kyseenalaistamaan Venäjän politiikalle kriittisiä ja levittämään myönteisiä kantoja, on liitetty presidentti Putinin lähipiirissä vaikuttaviin yrittäjiin.

Muina informaatioturvallisuuden uhkina doktriinissa listataan toisten valtioiden ICT-kapasiteetin kasvu, Venäjän oman teknologiakehityksen jälkeen jääminen ja maan riippuvuus toisten teknologiasta sekä tietoverkkorikollisuuden kasvu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat