Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clinton sai puolustajia republikaaneista

Tutkintaa entisen puolustusministerin vastuusta Libyan terrori-iskussa on pidetty ajojahtina

Ulkomaat
 
Hillary Clinton
Hillary Clinton

Yhdysvaltain entisen ulkoministerin Hillary Clintonin avustaja Huma Abedin joutui perjantaina kongressin kuultavaksi siitä, mikä oli ulkoministeri Clintonin vastuu Yhdysvaltain Bengasin-lähetystöön kohdistuneessa terrori-iskussa Libyassa vuonna 2012.

Clintonia itseään on määrä kuulustella ensi torstaina.

Neljä amerikkalaista sai surmansa, kun islamistit iskivät Yhdysvaltain Bengasin-lähetystöön ja toiseen rakennukseen syyskuussa 2012. Clintonia on arvosteltu siitä, ettei hän turvannut lähetystöä paremmin.

Clintonin vastuuta Bengasin tapahtumissa on tutkittu yli vuoden ajan, mutta nyt itse tutkinta on joutunut uuteen valoon.

Tällä viikolla jo kolmas republikaani väitti, että tutkintakomitean päämäärät ovat poliittisia ja tarkoitus on vetää mattoa presidentiksi pyrkivän Clintonin alta.

"Tämä ei taida olla poliittisesti korrektia, mutta iso osa tätä tutkimusta oli suunniteltu yhden ihmisen, Hillary Clintonin, jahtaamiseksi", sanoi republikaanien kongressiedustaja Richard Hanna paikallisradiolle.

Syyskuussa republikaanien enemmistöjohtaja Kevin McCarthy joutui omiensa hampaisiin sanottuaan Fox-kanavan haastattelussa näin:

"Kaikki luulivat, ettei Hillary Clintonia voi voittaa. Mutta me panimme pystyyn Bengasin tutkintakomitean, ja missä ovat hänen suosiolukunsa nyt? Laskussa."

Myös yksi lautakunnan entinen jäsen, Bradley Podliska, väittää tulleensa erotetuksi, koska hän pyrki tekemään työnsä puolueettomasti, kun komitea halusi keskittyä Clintoniin. Komitean mukaan Podliska sai potkut, koska oli itse liian puolueellinen Clintonia kohtaan.

Clintonin vaalikampanjalle väittely komitean puolueellisuudesta on herkkua.

"Edustajainhuoneen republikaanit eivät edes häpeä myöntää, että Bengasin komitea on puolueellinen farssi", sanoi Clintonin tiedottaja Brian Fallon tiedotteessaan.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat