Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pormestariehdokasta puukotettiin Saksassa

Kölnissä tapahtuneen puukotuksen motiivi on rasistinen, Saksan poliisi kertoo

Ulkomaat
 

Kölnin kaupungin pormestariksi pyrkivää Henriette Rekeriä puukotettiin lauantaina hengenvaarallisesti vain päivä ennen pormestarivaaleja.

Reker sai vammoja kaulaansa ja loukkaantui vakavasti, poliisi sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan. Poliisimestari Wolfgang Albersin mukaan Rekerin tila on vakaa, mutta hän "ei ole vielä selvillä vesillä", sanomalehti Frankfurter Allgemeine Zeitung kertoo. Myös Rekerin avustaja loukkaantui vakavasti samassa puukotuksessa.

Rekerin ja hänen avustajansa kimppuun hyökkäsi poliisin mukaan 44-vuotias mies. Lisäksi kolme apuun tullutta ihmistä loukkaantui. He eivät kuitenkaan saaneet poliisin mukaan vakavia vammoja, Reuters kertoo.

Hyökkääjän motiivi oli poliisin mukaan rasistinen tai ulkomaalaisvihamielinen, Frankfurter Allgemeine Zeitung ja uutistoimisto AFP kertovat.

Puukotus tapahtui noin kello 10 Suomen aikaa Saksan kristillisdemokraattien vaalikojulla. Liittokansleri Angela Merkel kuuluu samaan kristillisdemokraattiseen CDU-puolueeseen.

Silminnäkijöiden mukaan hyökkääjä suuntasi suoraan Rekerin kimppuun, Reuters kertoo.

Kölnin pormestarivaalit järjestetään sunnuntaina. Reker on ehdolla itsenäisenä ehdokkaana, mutta kristillisdemokraatit, vihreät ja vapaa demokraattinen puolue FDP tukevat häntä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat