Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä suunnittelee tukikohtaa Kuuhun

Mukana on myös Euroopan avaruusjärjestö Esa

Ulkomaat
 
Wakil Kohsar AFP
Euroopan ja Venäjän avaruusjärjestöt aikovat lähettää Kuun etelänavalle luotaimen.
Euroopan ja Venäjän avaruusjärjestöt aikovat lähettää Kuun etelänavalle luotaimen. Kuva: Wakil Kohsar AFP

Euroopan avaruusjärjestö Esa ja Venäjän avaruusjärjestö Roskosmos aikovat lähettää luotaimen Kuun etelänavalle. Mikäli tutkimusmatka on menestys, aikovat avaruusjärjestöt perustaa alueelle pysyvän tukikohdan. Avaruusjärjestöjen aikeista kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Kuun etelänapa kiinnostaa avaruusjärjestöjä, koska siellä on jatkuvasti auringonvalolta pimennossa olevia alueita. Näillä alueilla saattaa olla vesijäätä sekä raaka-aineita polttoaineiden ja hapen valmistamista varten. Kuun etelänapaa ei ole aiemmin tutkittu kunnolla.

Luotainprojektia etelänavalle vetää Venäjän avaruusjärjestö Roskosmos. Nimellä Luna 27 kulkeva projekti jatkaa BBC:n mukaan siitä, mihin Neuvostoliiton tutkimusohjelma 1970-luvun puolivälissä jäi.

Toisin kuin kylmän sodan aikaan, Venäjä aikoo ja sen on nyt pakko tehdä yhteistyötä muiden maiden kanssa, sanoo Moskovan avaruustutkimusinstituutin professori Igor Mitrofanov BBC:lle.

Aiemmin tänä vuonna Euroopan avaruusjärjestö Esan uusi johtaja Johann-Dietrich Wörner sanoi, että hän haluaa perustaa avaruusaseman Kuun pimeälle puolelle. Luna 27 olisi ensimmäinen askel pysyvän tukikohdan perustamiseksi.

Esan osuus Luna 27 -projektista on tällä hetkellä uudenlaisen laskeutumisjärjestelmän sekä poran kehittäminen. BBC:n mukaan niin sanottu Pilot-järjestelmä käyttää navigointiin luotaimen kameroita ja laserohjausta.

Järjestelmä pystyy päättelemään vielä aivan laskeutumisen loppuvaiheessa, onko laskeutumispaikka turvallinen. Esan kehittämä pora pystyy kaivautumaan jopa kahden metrin syvyyteen. BBC:lle puhuneen projektin johtavan insinöörin Richard Fisackerlyn mukaan poran kohtaama aines voi olla kovempaa kuin teräsbetoni.

Projektin tarkoituksena on selvittää, kuinka paljon Kuun pintakerroksen alla on mahdolliselle ihmissiirtokunnalle välttämättömiä raaka-aineita ja kuinka helppoa niitä on hyödyntää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat