Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Israel alkoi pystyttää muuria Itä-Jerusalemiin – arabeille väliaikainen kielto työskennellä kouluissa

Ulkomaat
 

Israel alkoi pystyttää Itä-Jerusalemiin sunnuntaina muuria, sanomalehti Haaretz kertoi.

Arabikaupunginosa Jabel Mukaberin ja juutalaiskaupunginosa Armon Hanatzivin välille pystytettävästä muurista tullee samanlainen kuin Länsirannalle rakennetusta muurista.

Itä-Jerusalemin palestiinalaiset ovat tähän asti voineet liikkua Israelissa vapaasti toisin kuin miehitetyn Länsirannan palestiinalaiset. Israelissa lokakuun aikana tapahtuneiden puukkoiskujen tekijöistä osa on ollut Itä-Jerusalemin palestiinalaisia.

Israelin toiseksi suurin kaupunki Tel Aviv ja ainakin kolme muuta kaupunkia ilmoittivat sunnuntaina kieltäneensä väliaikaisesti arabeilta työskentelyn kouluissa, uutistoimisto Reuters kertoi. Israelin turvallisuusneuvosto myös ilmoitti, että poliisi saa laajennetut oikeudet pysäyttää ja tutkia kenet tahansa kaduilla ilman erityistä syytä.

Israelin arabikansalaisia edustava puolue sanoi, että työskentelykielto on rasistinen.

Kaupungit välttivät suoraan arabeista puhumisen ilmoittamalla, että huoltohenkilökuntaa ei toistaiseksi päästetä kouluihin. Tel Avivin kaupungin tiedottajan mukaan kielto koskee yhtä lailla juutalaisia ja arabeja.

Rehovotin kaupungin edustaja myönsi, että kouluissa työskentelyn kielto koskettaa eniten arabeja, koska esimerkiksi rakennustyöläisistä valtaosa on arabeja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat