Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeistopopulisteille äänisaalis Sveitsissä

SVP oli saamassa kaikkien aikojen parhaan vaalituloksensa

Ulkomaat
 

Maahanmuuton vastainen oikeistopopulistinen puolue on voittanut noin kolmanneksen parlamenttipaikoista sunnuntaina pidetyissä Sveitsin vaaleissa, kertoi sveitsiläisen SRF-kanavan tulosennuste ennen puoltayötä.

Oikeistopopulistinen Sveitsin kansanpuolue SVP sai noin 29,5 prosenttia äänistä, mikä oikeuttaa 65 paikkaan 200-jäsenisessä parlamentissa. Edellisvaaleissa puolue sai 54 paikkaa.

Jo kyselyt näyttivät vaalien alla, että SVP on vahvistamassa asemaansa maansa suurimpana puolueena, uutistoimisto AFP kertoo.

Vuoden 2011 parlamenttivaaleissa SVP:tä äänesti 26,6 prosenttia sveitsiläisistä.

Turvapaikanhakijoiden kasvanut määrä Euroopassa on noussut tärkeäksi vaaliteemaksi myös Sveitsissä. Jo pitkään ulkomaalaisvastaisuudella kampanjoinut SVP on nyt hyötymässä tilanteesta.

SVP on esimerkiksi kehottanut jäseniään toimimaan pakolaisten vastaanottokeskusten perustamista vastaan.

Puolue on myös ranskalaisen uutiskanava France24:n mukaan vaatinut kansanäänestystä Sveitsin uudesta turvapaikanhakijoita koskevasta lainsäädännöstä. France24:n mukaan Sveitsiin on arvioitu saapuvan noin 29 000 turvapaikanhakijaa tänä vuonna.

Sveitsin 8,1 miljoonasta asukkaasta noin neljännes on ulkomaalaisia. Suuria mullistuksia poliittisen kentän tasapainoon ei kuitenkaan välttämättä tule.

Vaikka SVP on selvästi maan suurin puolue, sillä on Sveitsin poliittisen järjestelmän erikoisuuden takia vain yksi ministeri liittovaltion seitsemän jäsenen hallituksessa.

Myös toiseksi suurimmalle puolueelle sosiaalidemokraateille povattiin vaalien alla hienoista kannatuksen nousua. Puolue kuitenkin menetti kaksi 46:sta parlamenttipaikastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat