Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Filippiinien myrsky ajoi tuhannet pakoon

Yöhön mennessä myrsky oli ylittänyt maan, mutta sateet jatkuvat edelleen

Ulkomaat
 

Kotieläimet räpiköivät raivokkaasti tulvivien jokien vietävinä ja ihmiset kiipesivät kotiensa katoille, kun trooppinen hirmumyrsky kulki Filippiinien tärkeimpien viljelysmaiden yli.

Maanantaihin mennessä ainakin kuusitoista ihmistä oli kuollut ja 60 000 joutunut jättämään kotinsa, kertoi uutistoimisto AFP. Luotettavia arvioita pulaan joutuneiden määrästä ei vielä ollut.

Armeijan, hallituksen ja vapaaehtoisten pelastuspartiot etsivät autettavia kumiveneiden avulla. Sähköt olivat monin paikoin poikki.

"En ole ikinä nähnyt vastaavaa. Tämä on elämäni pahin tulva", sanoi maanviljelijä Reynaldo Ramos, 68, AFP:lle Santa Rosassa, noin kahden tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista Manilasta pohjoiseen.

Santa Rosassa sateiden piiskaaman maantien varsi oli täyttynyt vesipuhveleista, porsaista, vuohista, pesukoneista ja kalusteista, kun noin kaksisataa paikallista asukasta pyrki saamaan itsensä ja omaisuutensa tulvan tavoittamattomiin.

Filippiiniläisen sanomalehden Manila Timesin mukaan myrskyn uhrilukuun lasketuista kuolleista seitsemän matkusti samalla kaatuneella veneellä Länsi-Visayasin alueella, joka oli yli 500 kilometrin päässä hirmumyrskyn suoralta reitillä. Heidät laskettiin myrskyn uhreiksi, koska viranomaiset katsoivat huonon merenkulkusään johtuneen välillisesti siitä.

Hirmumyrsky, joka tunnetaan kansainvälisesti nimellä Koppu ja Filippiineillä nimellä Lando, iski Filippiinien pohjoisen pääsaaren Luzonin itärannalle jo sunnuntaiaamuna. Tiistain vastaiseen yöhön mennessä se oli saavuttanut Etelä-Kiinan meren ja kääntynyt pohjoiseen myötäilemällä Luzonin rannikkoa kohti Taiwania.

Rankkasateiden on ennustettu jatkuvan keskiviikkoon, sillä myrsky etenee hitaasti. Tuulten voimakkuus oli jo maanantaina heikentynyt huomattavasti sunnuntaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat