Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotibileetkin ovat Yhdysvalloissa tuottoisaa liiketoimintaa

Ulkomaat
 
Laura Saarikoski Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja.

Oletko sattunut ottamaan vähän liian kalliin asuntolainan ja joutunut vaikeuksiin lyhennysten kanssa? Älä ahdistu. Ainahan voit vuokrata talosi valtavia kotibileitä varten.

Paikalle kutsutaan sata juhlijaa netin välityksellä. Kun jokainen maksaa sisäänpääsystä, voi tienata yhdessä illassa tonneja! Kyllä sillä rahalla roiskeitakin siivoaa – ja maksaa parit sakot, jos naapuri kutsuu poliisin paikalle.

Maksulliset kotibileet ovat yleistyneet Washingtonissa niin, että yhä suurempi osa poliisin työajasta kuluu niiden rauhoittamiseen, kertoi The Washington Post -lehti viime viikolla. Juhlien järjestäjät etsivät hulppeita yksityiskoteja, joiden omistajat saattavat tarvita rahaa, ja tarjoavat näille talon lainasta pari tonnia.

Sanaa huikeista kotibileistä levitetään sosiaalisessa mediassa ja paikalle tilataan ruokaa, juomaa, biljardipöytä ja dj. Osallistujien pitää maksaa sisäänpääsystä 20–50 dollaria.

Juhlijoita saattaa tulla paikalle 300–500 kuten kesäisissä uima-allasjuhlissa Itä-Washingtonissa.

Washingtonissa kotibileet ovat erityisen suosittuja itäpuolen lähiöissä, joista on pitkä matka keskustan iltaelämään. Kotibileissä tuskin on portsariakaan, joka tarkastaisi papereita tai päihteiden laatua.

Lainakotibileet ovat uusi esimerkki jakamistaloudesta, joka on johtanut esimerkiksi auton, vaatteiden, merkkituotteiden, viihteen, pyörän tai ruohonleikkurin, työtehtävien tai oman asunnon lainaamiseen muille.

Markkinatutkimusyhtiö Venture Beat Profilesin karkean arvion mukaan jakamistalous on luonut jo 17 miljardin dollarin arvoisen bisneksen, joka työllistää 60 000 ihmistä.

Juhlat eivät työllistäisi poliisia, elleivät ne karkaisi käsistä. Washingtonin kesäisissä uima-allasbileissä yksi vieras ammuttiin kuoliaaksi. Kun poliisi tuli paikalle, kävi ilmi, etteivät vieraat tunteneet toisiaan. Murha on yhä selvittämättä.

Asuntovelkaiset eivät ole ainoita, jotka ovat keksineet uusia, luovia tulovirtoja. Hautausmaat ovat alkaneet tarjota kauhuelokuvailtoja, konsertteja, runoiltoja, joogatunteja ja jopa katakombicocktaileja. Päämäärä on sama kuin kotibileissä: kerätä rahaa hautausmaan hoitoon.

"Hautausmaiden täytyy ryhtyä luoviksi houkutellakseen paikalle muitakin kuin kuolleita", sanoi Ivy Hellin hautausmaan historiaseuran puheenjohtaja Lucy Goddin The Washington Postissa.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat