Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nostalgia toi Stalinin Donetskiin

Ulkomaat
 

Kapinallisten valtaaman Donetskin keskustaan Ukrainassa on ilmestynyt neuvostojohtaja Josif Stalinin muotokuvia, kertoi uutistoimisto AFP maanantaina. Keskusaukiolle tuodut julisteet saavat paikallisilta myötämielistä palautetta.

"Stalinin kuvat ovat hyvä asia. Tämä on meidän historiaamme, ja moni on unohtanut Stalinin", arvioi opiskelija Jekaterina, 22.

Miljoonat ukrainalaiset kuolivat Stalinin sortotoimiin ja nälkään. Donetskin aiempi nimi on Stalino.

AFP:n haastattelema kapinallisjohtaja Aleksandr Zahartšenko, 39, kaipailee Neuvostoliiton suurvalta-aikoja. "Neuvostoliitto oli upea maa. Oli suuri virhe antaa CIA:n ja muiden salaisten palveluiden tuhota se. Eurooppa ja muut maat olivat kauhusta jäykkinä edessämme."

Donetskin nostalgia poikkeaa tunnelmista Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Tänä vuonna Ukrainassa säädettiin laki, joka teki neuvostosymboleista ja hakarististä laittomia. Neuvostoliiton mukaan nimetyt paikat piti nimetä uudelleen ja esimerkiksi V. I. Leninin patsaat kaataa.

Kapinallisjohtajat ovat sanoneet neuvostosymbolien tuhoamisen olevan "vandalismia" ja "moraalinen kansanmurha".

Kapinallisten neuvostokaipuu näkyy AFP:n mukaan monessa. Nuorten pioneeritoimintaa elvytetään, ja kapinalliset ovat nimenneet turvallisuusviranomaisensa Stalinin salaisen poliisin mukaan. Myös oikeusjärjestelmä on rakennettu Neuvostoliiton mallin innoittamana.

Lisäksi Donetskissa on esillä näyttely, jossa ylistetään Neuvostoliiton propagandan mallikansalaista, kaivosmies Aleksei Stahanovia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat