Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pommista epäilty "kellopoika" pääsi Valkoiseen taloon

Ulkomaat
 

Pommin rakentamisesta epäilty muslimiteini pääsi viimein vierailemaan Valkoisessa talossa Washingtonissa presidentti Barack Obaman kutsusta.

Tapahtumat saivat alkunsa syyskuussa, kun teksasilainen Ahmed Mohamed, 14, vei ylpeänä kouluun opettajan nähtäväksi itse tekemänsä kellon.

Opettaja hälytti paikalle poliisit, koska epäili kellon olevan aikapommi. Sähkötöitä harrastava Mohamed laitettiin käsirautoihin ja kuva pidätyksestä levisi sosiaalisessa mediassa. Pidätyshetkellä Mohamedilla oli kunnioituksesta teknologiaa kohtaan Yhdysvaltojen avaruushallinnon NASA:n t-paita päällään.

Pojan isä epäili, että pidätys tehtiin vain siksi, että Mohamed on tummaihoinen ja muslimi. Asioiden selvittyä Mohamed sai valtavaa kannustusta maan korkeinta johtoa myöten.

"Hieno kello, Ahmed. Haluaisitko tuoda sen Valkoiseen taloon? Meidän pitää kannustaa kaltaisiasi nuoria innostumaan luonnontieteistä, sillä juuri se tekee Yhdysvalloista niin mahtavan", Obama tviittasi.

Maanantai-iltana Suomen aikaan tapahtuneeseen vierailuun Mohamed ei kuitenkaan ottanut mukaansa kuuluisaa kelloaan, kertoo brittilehti Guardian.

"Meidän on rohkaistava nuoria, jotka ovat uteliaita ja etsivät mahdollisuuksia, eikä latistaa heitä. Kyse ei ole vain nuorten, vaan myös meidän omasta tulevaisuudestamme", Obama totesi.

Ennen Obaman tapaamista Mohamed kertoi oppineensa tapauksestaan paljon.

"Ihmisiä ei tule tuomita heidän ulkonäkönsä perusteella vaan sen mukaan, mitä he ovat sisimmässään", Mohamed sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat