Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joe Biden vetäytyy USA:n presidenttikisasta

Ilmoitus vahvistaa Hillary Clintonin asemaa

Ulkomaat
 
Joe Biden
Joe Biden

Varapresidentti Joe Biden ei pyri Yhdysvaltain presidentiksi. Biden ilmoitti asiasta keskiviikkona Valkoisessa talossa rinnallaan vaimonsa Jill Biden ja presidentti Barack Obama.

Biden vetosi siihen, että hän suree yhä poikaansa Beau Bidenia, joka kuoli 46-vuotiaana aivosyöpään toukokuussa. Beau Biden kehotti kuolinvuoteellaan isäänsä pyrkimään presidentiksi, ja Joe Biden on kamppaillut päätöksensä kanssa pitkään.

"Beau oli inspiraatiomme lähde. Valitettavasti on liian myöhäistä aloittaa kampanja presidentiksi", Biden sanoi keskiviikkona.

Beau Biden on jo toinen lapsi, jonka Biden on menettänyt. Hänen ensimmäinen vaimonsa ja yksivuotias tyttärensä kuolivat auto-onnettomuudessa vuonna 1972.

Bidenin harkintaan saattoi vaikuttaa myös se, että entinen ulkoministeri Hillary Clinton esiintyi viime viikolla itsevarmasti puolueensa ensimmäisessä vaaliväittelyssä ja kasvatti mielipidemittauksessa johtoasemaansa muihin ehdokkaisiin verrattuna. Bidenin ilmoitus vahvistaa Clintonin asemaa entisestään.

Keskiviikkona Biden piti tunteellisen puheenvuoron eriarvoisuutta vastaan. Bidenin mukaan ensi vuoden presidentinvaaleissa on kyse Yhdysvaltain kurjistuneesta keskiluokasta, jonka mahdollisuudet ovat kaventuneet.

"Kyse on yhteiskunnan vakaudesta", Biden varoitti. "Me emme enää kestä nykyistä eriarvoisuutta."

Biden kehotti poliitikkoja yhteistyöhön puoluerajojen yli.

"Republikaanit eivät ole vihollisiamme", hän korosti. Clinton sanoi vaaliväittelyssä, että republikaanit pitävät häntä vihollisenaan.

Bidenin ilmoitusta on odotettu kauan, koska hänestä olisi voinut tulla merkittävä vastus Clintonille, jolta Biden olisi voinut viedä maltillisten demokraattien ääniä.

Nyt Clintonin vakavin haastaja demokraattien ehdokkaaksi on sosialistiksi itseään kutsuva vermontilaissenaattori Bernie Sanders, joka ajaa Clintonia vasemmistolaisempaa politiikkaa.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat