Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskassa pahin liikenneturma yli 30 vuoteen

Yli 40 ihmistä kuoli bussin ja kuorma-auton törmäyksessä

Ulkomaat
 
Maria Manner
Ilmakuvat näyttävät Ranskan bussiturmapaikan
Ilmakuvat näyttävät Ranskan bussiturmapaikan
42 ihmistä kuoli Ranskan pahimmassa liikenneonnettomuudessa 30 vuoteen, kun bussi ja kuorma-auto törmäsivät yhteen. Kuva Reuters

Ainakin 43 ihmistä kuoli perjantaina bussin ja kuorma-auton törmäyksessä Etelä-Ranskassa. Onnettomuus on Ranskan pahin liikenneturma yli 30 vuoteen.

Törmäys tapahtui Bordeaux'n kaupungin itäpuolella perjantaiaamuna. Bussi ja kuorma-auto syttyivät onnettomuudessa tuleen. Onnettomuuspaikalta levinneiden kuvien perusteella ajoneuvot olivat palaneet pahoin.

Sanomalehti Sud Ouestin mukaan linja-auton kyydissä oli eläkeläisiä, jotka olivat tulleet paikallisen senioriseuran matkalle.

Reuters
Ranskassa törmänneet bussi ja kuorma-auto paloivat onnettomuuden seurauksena täysin. Kuva on ruutukaappaus ranskalaisen uutiskanavan iTelen videolta.
Ranskassa törmänneet bussi ja kuorma-auto paloivat onnettomuuden seurauksena täysin. Kuva on ruutukaappaus ranskalaisen uutiskanavan iTelen videolta.

Pelastusviranomaiset kertoivat, että moni uhreista kuoli törmäystä seuranneessa tulipalossa. Vain kahdeksan matkustajaa oli onnistunut pääsemään ulos palavasta kulkuneuvosta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan uhreista 41 oli ollut bussin kyydissä. Lisäksi onnettomuudessa kuoli kuorma-auton kuljettaja ja hänen kolmivuotias poikansa.

Sisäministeriön mukaan kaikki uhrit ovat ranskalaisia. Onnettomuus tapahtui Puisseguinin kylän kohdalla.

"Kuorma-auton kuljettaja näyttää jostain syystä menettäneen ajoneuvonsa hallinnan, minkä vuoksi hän on ajautunut keskelle tietä. Linja-auton kuljettaja ei kyennyt välttämään onnettomuutta", sanoi Puisseguin pormestari Xavier Sublett uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kylän asukas kertoi iTele-kanavalle, että onnettomuus tapahtui mutkassa, jota paikalliset pitävät vaarallisena, Reuters kertoi.

Ranskan presidentti François Hollande sanoi Twitterissä onnettomuutta hirvittäväksi tragediaksi. Hän oli perjantaina vierailulla Kreikassa.

Ranskassa tapahtui yhtä tuhoisa liikenneonnettomuus viimeksi vuonna 1982, jolloin 53 ihmistä kuoli ketjukolarissa moottoritiellä. Uhreista 44 oli lapsia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat