Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjan populistien suosio romahti

Ulkomaat
 

Espanjan populistisen vasemmistopuolueen Podemosin suosio on syöksymässä yhtä nopeasti kuin se kasvoi viime vuonna.

Tutkimusyhtiö Celeste-Telin verkkolehti El Diariolle tekemän kyselyn mukaan Podemosia äänestäisi parlamenttivaaleissa vain 10,1 prosenttia espanjalaisista.

Kyselyn mukaan kärjessä ovat konservatiivinen kansanpuolue PP (28,9 prosenttia) ja sosialistien PSOE (27,1 prosenttia). Tulokset ovat olleet samansuuntaisia myös muiden tutkimusyhtiöiden ja tiedotusvälineiden kyselyissä.

Espanjan parlamenttivaalit pidetään 20. joulukuuta.

Tammikuussa 2014 perustettu, professori Pablo Iglesiasin johtama Podemos sai toukokuun 2014 eurovaaleissa yllättäen kahdeksan prosenttia espanjalaisten äänistä.

Puolueen suosio jatkoi nopeaa kasvuaan ja oli suurimmillaan viime vuodenvaihteessa. Silloin mielipidekyselyt ilmoittivat Podemosin käytännössä olevan tasoissa pääministeri Mariano Rajoyn PP:n kanssa runsaan 25 prosentin kannatuksella.

Sittemmin puolueen tenho on hiipunut.

Keväällä Podemosia koetteli skandaali. Perustajajäsen Juan Carlos Monedero erosi, kun kävi ilmi, että hän ei ollut maksanut veroja ajallaan työskenneltyään neuvonantajana Latinalaisen Amerikan maiden vasemmistolaisille hallituksille.

Politiikan tutkijoiden mukaan Podemosia ovat vahingoittaneet myös sen kreikkalaisen hengenheimolaisen Syrizan toteuttamat lupausten vastaiset säästötoimet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat