Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Historiallisen voimakas myrsky uhkaa Meksikoa

Patriciaksi nimetty myrsky muuttui hurrikaaniksi yhdessä yössä

Ulkomaat
 
Turistit yrittävät pois hurrikaani Patrician alta
Turistit yrittävät pois hurrikaani Patrician alta
Osa lähtee, osa jää, kun ehkä kaikkien aikojen voimakkain hurrikaani Patricia lähestyy Meksikon rannikkoa. Kuva Reuters

Meksiko varautui erittäin voimakkaan hirmumyrskyn iskeytymiseen maan länsirannikolle lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Hurrikaani Patriciaksi nimetty myrsky on mittaushistorian voimakkain läntisellä pallonpuoliskolla, kertoo Maailman ilmatieteen järjestö WMO.

Yhdysvaltain hurrikaanikeskuksen NHC:n mittausten mukaan Patricia-hurrikaanin suurimmaksi keskimääräiseksi tuulennopeudeksi on mitattu noin 90 metriä sekunnissa eli yli 320 kilometriä tunnissa. Puuskat ovat sitäkin voimakkaampia.

Henry Romero Reuters
Työntekijä suojasi perjantaina ravintolan ikkunat Meksikon rannikolla sijaitsevassa Puerto Vallartassa, jonka on ennustettu osuvan hurrikaani Patrician reitin varrelle.
Työntekijä suojasi perjantaina ravintolan ikkunat Meksikon rannikolla sijaitsevassa Puerto Vallartassa, jonka on ennustettu osuvan hurrikaani Patrician reitin varrelle.

Tyynenmeren rannikolla sijaitseva suosittu lomakohde Puerto Vallarta on melkein suoraan Patrician ennustetulla reitillä. Siellä hotelleja on käsketty evakuoimaan asukkaansa. Kaupungin lentokenttä suljettiin perjantaiaamuna, ja myös koulut ovat kiinni, Reuters kertoo.

Patricia muuttui yhdessä yössä trooppisesta myrskystä hurrikaaniksi, ja nyt se on luokiteltu hurrikaanien voimakkaimpaan ryhmään, WMO kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan. Patrician uskotaan pysyvän luokan 5 myrskynä ja äärimmäisen vaarallisena myös maihin iskeytymisen jälkeen, NHC arvioi.

WMO:n tiedottajan Clare Nullisin mukaan Patrician tuulet pystyisivät nostamaan lentokoneen ilmaan ja pitämään sen lennossa, Reuters kertoi.

Suurin koskaan mitattu myrsky oli Japania vuonna 1979 ravistellut supertaifuuni Tip.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat