Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjältä Norjaan on pyöräillyt jo 1 500 syyrialaispakolaista

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Rio Gandara / HS
Lumi peitti pohjoisnorjalaista Kirkkoniemeä vuoden 2013 maaliskuussa. Kirkkoniemeen on alkanut tulla tänä vuonna Venäjän kautta saapuvia syyrialaisia turvapaikanhakijoita.
Lumi peitti pohjoisnorjalaista Kirkkoniemeä vuoden 2013 maaliskuussa. Kirkkoniemeen on alkanut tulla tänä vuonna Venäjän kautta saapuvia syyrialaisia turvapaikanhakijoita. Kuva: Rio Gandara / HS

Yhteensä jo noin 1 500 syyrialaista on polkupyöräillyt Venäjältä Pohjois-Norjaan hakeakseen Norjasta turvapaikkaa. Suurin osa rajan yli polkupyörällä tulleista on tullut parin viime kuukauden aikana, uutisoi Sky News.

Pohjois-Norjassa raja-asemalla otetaan päivittäin vastaan 50–70 syyrialaista, kertoo poliisipäällikkö Stein Hansen Sky Newsille. Suurin määrä yhtenä päivänä tulleita on ollut 113 syyrialaista.

Tieto pyöräreitistä Venäjältä Norjaan on levinnyt vauhdilla syyrialaisten keskuudessa. Vielä elokuussa pyörällä rajalle tulleita turvapaikanhakijoita oli Sky Newsin tietojen mukaan runsaat sata.

Pyörällä syyrialaiset tulevat rajalle siksi, että rajan ylittäminen Venäjältä jalkaisin on kiellettyä. Samoin kiellettyä on kyydin antaminen paperittomalle ihmiselle. Esimerkiksi venäläiset taksit eivät voi tuoda matkustajia 20 kilometriä lähemmäs rajaa, Sky News raportoi.

Viimeiset kilometrit rajalle voi kuitenkin taittaa pyörällä, joita syyrialaiset ja irakilaiset ostavat käytettyinä muun muassa Murmanskista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat