Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikkaan ennätysmäärä tulijoita

Ulkomaat
 

Kreikkaan tuli viime viikolla ennätyksellinen määrä turvapaikanhakijoita. YK:n siirtolaisjärjestön IOM:n mukaan Kreikan saarille saapui viiden päivän aikana 48 000 pakolaista.

Yli puolet tuli Lesboksen saarelle. Myös Chiosille saapui liki 10 000 pakolaista. Kesällä Chiosille saapui noin 300 pakolaista päivässä, kun nyt tulijoita oli päivittäin lähes 2 000.

Kaikkiaan Välimeren on ylittänyt tänä vuonna noin 680 000 pakolaista. Heistä lähes 3 200 on IOM:n mukaan hukkunut matkallaan. Eniten pakolaisia on saapunut Kreikkaan ja Italiaan.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on huolissaan raporteista, jotka kertovat Euroopan läpi matkaavien pakolaisnaisten ja -lasten raiskauksista ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. UNCHR vetoaa kansallisiin viranomaisiin, jotta ne suojelisivat pakolaisia seksuaaliselta hyväksikäytöltä.

Erityisesti salakuljettajiin turvautuvat naiset ja lapset ovat erittäin alttiita seksuaaliselle väkivallalle. Riskiä lisää se, että pakolaiset joutuvat yöpymään puistoissa sekä rautatie- ja linja-autoasemilla.

Pakolaisten leirit ovat ahtaita ja vastaanottokeskukset täysiä, joten miehille ja naisille tai lapsille ja perheille ei voida järjestää omia tiloja, Fleming sanoi.

Erityisen haavoittuvia ovat ilman vanhempiaan tai muita tuttuja aikuisia liikkuvat alaikäiset. Joissain maissa heitä otetaan myös säilöön ja sijoitetaan samoihin tiloihin aikuisten kanssa, mikä lisää hyväksikäytön riskiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat