Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Indonesian metsäpalot jatkuneet kaksi kuukautta – avuksi kolme sota-alusta

Ulkomaat
 
ANTARA FOTO / Reuters
Viranomaiset yrittävät sammuttaa metsäpaloja pudottamalla vettä lentokoneesta Sumatralla Indonesiassa.
Viranomaiset yrittävät sammuttaa metsäpaloja pudottamalla vettä lentokoneesta Sumatralla Indonesiassa. Kuva: ANTARA FOTO / Reuters

Indonesia on lähettänyt kolme sotalaivaa toimittamaan lääkkeitä, telttoja ja kasvosuojia viikkoja jatkuneiden metsäpalojen savusta kärsiville, uutistoimisto AFP kertoo.

Armeijan mukaan kolme alusta saapui maanantaina Borneolla sijaitsevaan Kalimantaniin. Borneo on yksi pahiten kärsineistä alueista jo lähes kaksi kuukautta jatkuneissa metsäpaloissa.

Laajat alueet Kaakkois-Aasiassa ovat kärsineet metsäpalojen aiheuttamasta savusta. Savun vuoksi kouluja on jouduttu sulkemaan sekä lentoja ja kansainvälisiä tapahtumia perumaan. Kymmenet miljoonat ihmiset ovat joutuneet hengittämään savua.

Paloja on ilmeisesti tuhansia. Ne ovat syntyneet uusista viljelmistä, joita perustetaan polttamalla metsää. Viranomaisten mukaan heinäkuussa alkaneet palot ovat vakavimpia vuosikymmeniin.

Indonesian armeijan tiedottaja Tatang Sulaiman sanoi AFP:lle, että tarkoituksena on rakentaa väliaikaisia majoituskeskuksia savusta eniten kärsivien alueiden asukkaille. Näihin tiloihin viedään myös ilmanpuhdistimia.

”Aluksemme ovat valmiita evakuoimaan ihmisiä, joko näihin väliaikaisiin keskuksiin tai jopa laivoille”, Sulaiman sanoi AFP:lle.

”Tarkoitus on evakuoida lapsia ja hengitystiesairauksista kärsiviä.”

Useita sotalaivoja on valmiina, jos evakuointi vaatii lisävoimaa.

Indonesia on jo lähettänyt 30 lentokonetta ja 22 000 sotilasta sammutustöihin. Indonesian viranomaisten mukaan paloissa on kuollut 10 ihmistä, joista osa myrkytykseen. Ainakin puoli miljoonaa ihmistä on viranomaisten mukaan kärsinyt hengitysvaikeuksista.

EDGAR SU / Reuters
Savusumu häiritsi sunnuntaina Singaporessa.
Savusumu häiritsi sunnuntaina Singaporessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat