Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgian skientologit syytteeseen kiristyksestä

Ulkomaat
 

Belgiassa alkoi maanantaina oikeuskäsittely, jossa syytettyjen penkillä nähdään skientologien Belgian haaran edustajisto.

Belgian skientologeja syytetään petoksesta, kiristyksestä, rikollisorganisaation johtamisesta sekä yksityisyydensuojan loukkaamisesta, kertoo uutistoimisto AFP. Skientologien edustajien mielestä syytteet on langetettu järjestön maineen mustaamiseksi.

Brysselissä sijaitseva oikeussali oli ääriään myöten täynnä yleisöä, kun syyttäjä vaati maanantaina skientologeja selittämään, mistä he ovat hankkineet varansa. Tuloja Belgian skientologeilla oli noin 5 000 euroa viikossa.

Yhdistyksen entisen varainhoitajan mukaan summasta 2 000 euroa tuli kirja- ja videomyynnistä. Loput 3 000 euroa viikossa kerättiin puolestaan kursseja ja koulutuksia järjestämällä.

Skientologit ovat olleet Belgian viranomaisten hampaissa jo vuodesta 1997 alkaen. Silloin järjestöä tutkittiin sen useiden entisten jäsenten valitettua skientologien käytännöistä.

Seuraavan kerran järjestö oli tutkinnassa belgialaisen työnvälitystoimiston valitettua skientologien tekaistuista työpaikkailmoituksista, joiden todellisen tarkoituksen sanottiin olevan uusien jäsenten värvääminen.

Jos maanantaina alkanut oikeuskäsittely päättyy skientologien tappioksi, se voi merkitä järjestön kieltämistä Belgiassa. Skientologien viime perjantaina julkaiseman tiedotteen mukaan yhteisö on kuitenkin varma voitostaan oikeudessa.

Skientologien kansainvälinen päämaja sijaitsee Los Angelesissa. Skientologia on tunnustettu uskonnoksi Yhdysvaltojen lisäksi esimerkiksi Ruotsissa, Italiassa ja Espanjassa. Skientologiakirkon oman ilmoituksen mukaan sillä on kansainvälisesti 12 miljoonaa jäsentä. Tunntetuimpia jäseniä ovat yhdysvaltalaiset näyttelijät Tom Cruise ja John Travolta.

Suomen skientologit käyttävät yhteisöstään nimeä Suomen Scientologia-yhdistys ry. Rekisteröidyn yhdistyksen kotipaikka on Vantaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat