Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukrainassa kiista uusista vaaleista

Ulkomaat
 

Ukrainassa on maanantaina kiistelty siitä, koska sunnuntaina yllättäen peruutetut Mariupolin paikallisvaalit voidaan järjestää uudelleen.

Lähes koko Ukrainassa järjestettiin sunnuntaina paikallisvaalit, joissa valittiin valtuutettuja ja pormestareita. Vaalit oli määrä järjestää kaikkialla paitsi Venäjän valtaamalla Krimillä ja Venäjän tukemien kapinallisten hallussa olevilla alueilla, mutta keskusvaalilautakunta peruutti Mustanmeren rannalla sijaitsevan Mariupolin vaalit vedoten vaalilippuihin liittyviin epäselvyyksiin.

Ukrainan presidentti Petro Porošenko sanoi Ukrainska Pravda -lehden mukaan, että vaalit pitäisi järjestää mahdollisimman nopeasti. Yhtenä mahdollisena päivänä on mainittu 15. marraskuuta, jolloin järjestetään pormestarinvaalien toinen kierros niissä kaupungeissa, joissa se on tarpeen.

Arvostelijoiden mukaan 15. marraskuuta on kuitenkin liian pian, jotta vaalien perumisen syyksi annetut epäselvyydet voitaisiin täysin korjata.

Noin puolen miljoonan asukkaan Mariupol on Ukrainan tärkein satamakaupunki, joka sijaitsee vain kymmenien kilometrien päässä rintamalinjasta. Viime vuonna separatistit hallitsivat kaupunkia jonkin aikaa, mutta Ukrainan joukot onnistuivat valtaamaan sen takaisin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat