Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäily: Merirosvot sieppasivat miehistön mereen pudonneesta Espanjan helikopterista

Ulkomaat
 

Kaiken piti olla hyvin. Viime torstaina Atlanttiin syöksyneen Espanjan ilmavoimien helikopterin kolmihenkinen miehistö oli löytynyt nopeasti hengissä ja päässyt pelastajien kyydissä kohti Länsi-Saharan rannikkoa, kertoivat viranomaiset.

Paitsi että ei ollut löytynyt eikä ollut päässyt pelastajien kyytiin. Espanjan puolustusministeriön ilmoitus hyvistä uutisista ei pitänyt alkuunkaan paikkaansa.

Helikopterissa matkustaneet sotilaat ovat tänään tiistaina yhä kateissa, vaikka turmasta on kulunut viisi vuorokautta. Tapaus on saanut yhä omituisempia piirteitä, sillä alun tiedotussekoilun jälkeen on herännyt epäily, että miehistö on joutunut siepatuksi.

Espanjan ilmavoimien kaksimoottorinen keskiraskas helikopteri Super Puma AS332 oli lähtenyt Dakarista Senegalista ja pysähtynyt tankkaamaan Nouadhiboussa Mauritaniassa. Sieltä kopteri oli ehtinyt lentää alle tunnin kohti päämääräänsä, Espanjalle kuuluvaa Gran Canarian saarta, kun lennonjohto menetti yhteyden siihen, kertoo sanomalehti El País.

Muutama tunti myöhemmin Marokon viranomaisten helikopteri löysi espanjalaiskopterin jäänteitä merestä noin 45 kilometrin päästä Länsi-Saharan rannikolta. Vielä samana iltana Espanjan puolustusministeriö ilmoitti Twitterissä selviytyneiden löytymisestä ja kiitteli Marokon viranomaisia. Marokko hallinnoi kiistellyn Länsi-Saharan alueen rannikkoa.

Perjantaina Espanjan puolustusministeri Pedro Morenés joutui kuitenkin myöntämään, että miehistö on yhä kadoksissa. Hän selitti edellisen päivän virheellistä pelastusuutista ”ristiin menneillä linjoilla”. Lauantaina sukeltajat ja robotit etsivät turhaan helikopterin uponnutta ohjaamoa alueelta, jossa meri on runsaat 40 metriä syvä. Sunnuntaina Morenés myönsi, että miehistö on saattanut joutua siepatuksi.

Sieppaajat voisivat olla merirosvoja tai lunnasrahat haistaneita kalastajia. Viranomaiset ovat tehneet etsintöjä kalastusaluksilla ja Länsi-Saharan satamissa.

Morenés ei selventänyt, mikä on saanut viranomaiset tutkimaan sieppausmahdollisuutta. Tutkinta on julistettu salaiseksi.

”Kaikkia teorioita analysoidaan”, Morenés kertoi El Paísin mukaan.

”[Sieppaus] ei ole ainoa eikä todennäköisin mahdollisuus.”

Mahdollista lienee myös, että miehistö on meren pohjassa helikopterin ohjaamossa, jota ei ole vielä löydetty. Julki lausuttu epäily sieppauksesta kuitenkin vihjaa, että puolustusministeriöllä on tietoa, jonka perusteella miehistö ei ole hukkunut ainakaan koneen mukana.

Maanantaina yhden kadonneen sotilaan isä kertoi keskusteltuaan Morenésin kanssa, että uskoo kyseen olevan nimenomaan sieppauksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat