Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyrian al-Assad valmis vaaleihin – ehtona terrorismin kitkeminen

Ulkomaat
 
Syyrian sisällissodan eri osapuolten tavoitteet
Syyrian sisällissodan eri osapuolten tavoitteet
Miksi kapinalliset taistelevat Syyrian valtaapitäviä vastaan? Mitä Isis haluaa? Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Antti Paronen selittää HSTV:lle sodan keskeiset osapuolet. Toimittaja: Jukka Hiiro HS, kuvaus: Janne Järvinen HS, editointi: Esa Syväkuru HS

Syyrian presidentti Bashar al-Assad on valmis vaaleihin ja poliittiseen ratkaisuun koskien Syyrian sisällissotaa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Viime sunnuntaina al-Assad kertoi olevansa valmis järjestämään parlamentti- ja presidentinvaalit ja valmis asettumaan itsekin ehdokkaaksi. Vaaleja oli Reutersin tietojen mukaan ehdotettu Venäjän toimesta.

Syyrian tiistaina antaman tiedotteen mukaan al-Assad hyväksyy minkä tahansa tuloksen, ”jonka Syyrian kansa hyväksyy, ja joka säilyttää kansallisen yhtenäisyyden”.

Periaatteessa se tarkoittaa, että al-Assad olisi valmis väistymään, jos hän häviäisi vaalit.

Al-Assad kuitenkin jatkoi, että toivottua poliittista tulosta ei voida saavuttaa, ”ennen kuin terrorismi on eliminoitu ja turvallisuus ja tasapaino palautettu”. Vaaleja ei siis järjestetä, ennen kuin Syyrian hallinto on lyönyt terroristit.

Syyrian näkemyksen kaikki sitä vastaan taistelevat ryhmät ovat terroristeja. Länsimailla on toisenlainen näkemys, ja ne ovat Yhdysvaltojen johdolla tukeneet useita al-Assadin hallintoa vastaan taistelevia kapinallisryhmiä.

Venäjä on viime viikkojen ajan puolestaan tukenut voimakkaasti al-Assadin hallintoa, ja tehnyt useita ilmaiskuja Syyrian kapinallisryhmiä ja terroristijärjestö Isisiä vastaan. Venäjän ilmaiskut alkoivat syyskuun 30. päivä.

Venäjän ilmaiskuihin on usein liittynyt Syyrian armeijan maahyökkäys.

Ainoa Syyrian, kapinallisten, Yhdysvaltojen ja Venäjän yhteinen vihollinen on Isis.

Syyriassa on viimeksi järjestetty presidentinvaalit kesäkuussa 2014. Al-Assad voitti vaalit ylivoimaisesti, mutta monet vastustajat pitivät vaaleja epärehellisinä. Monet maat arvostelivat sitä, että vaalit pidettiin sisällissodan keskellä eivätkä miljoonat sotaa paenneet syyrialaiset kyenneet äänestämään niissä.

Monitahoisen sisällissodan repimässä Syyriassa al-Assad hallitsee noin neljäsosaa maa-alueesta. Suurin osa syyrialaisista asuu kuitenkin kaupungeissa, jotka kuuluvat kyseiseen neljäsosaan.

SANA
Syyrian presidentti Bashar al_Assad
Syyrian presidentti Bashar al_Assad
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat