Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis jatkaa arvokkaan Palmyran muinaiskaupungin tuhoamista – räjäytti pylväitä teloituksen vuoksi

Ulkomaat
 
GUSTAU NACARINO / Reuters
Muinainen Palmyra oli antiikin aikoina tärkeä kaupunki. Isis on tuhonnut muun muassa kaksi Palmyran 2000 vuotta vanhaa temppeliä.
Muinainen Palmyra oli antiikin aikoina tärkeä kaupunki. Isis on tuhonnut muun muassa kaksi Palmyran 2000 vuotta vanhaa temppeliä. Kuva: GUSTAU NACARINO / Reuters

Ääri-islamistinen Isisi-järjestö on jatkanut muinaisen Palmyran kaupungin tuhoamista Syyriassa, kertoo Syyrian ihmisoikeustilannetta seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Järjestön mukaan Isis räjäytti Unescon perintökohteena olevan muinaiskaupungin pylväitä osana teloituksia sunnuntaina.

”Isis sitoi kolme Palmyrassa pidättämäänsä ihmistä pylväisiin... ja teloitti heidät räjäyttämällä pylväät”, kertoi Syrian Observatory for Human Rights -järjestön johtaja Rami Abdel Rahman uutistoimisto AFP:lle.

AFP:n haastatteleman palmyralaisen aktivistin mukaan Isis ei ollut vielä kertonut, keitä teloitetut olivat ja miksi heidät teloitettiin.

”Kukaan ei ollut näkemässä. Pylväät tuhoutuivat, ja Isis on estänyt ketään pääsemästä alueelle”, Khaled al-Homsi kertoi.

Palmyra on Unescon maailmanperintökohde, joka on tunnettu pylväiden reunustamista kaduistaan ja temppeleistään.

Isis on aiemmin tuhonnut ja ryövännyt merkittäviä muinaismuistokohteita Syyriassa ja Irakissa. Järjestön mukaan islamia edeltäneen ajan rakennukset ja tavarat liittyvät epäjumalanpalvontaan ja siksi ne kannattaa tuhota.

Isis sai Palmyran haltuunsa Syyrian hallituksen joukoilta toukokuussa. Sen jälkeen järjestö on tuhonnut useita historiallisia kohteita ja taideaarteita.

Ennen sotaa Palmyrassa kävi vuosittain 150 000 turistia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat