Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolan lopullinen vaalitulos: Euroskeptinen Laki ja oikeus saa enemmistön parlamenttiin

Ulkomaat
 
PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters
Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski suuteli pääministeriehdokkaan Beata Szydlon kättä sunnuntaina, kun puolueen voitto alkoi varmistua.
Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski suuteli pääministeriehdokkaan Beata Szydlon kättä sunnuntaina, kun puolueen voitto alkoi varmistua. Kuva: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

Puolan euroskeptinen ja konservatiivinen Laki ja oikeus -puolue saa enemmistön parlamenttiin. Asia varmistui tänään iltapäivällä, kun viralliset tulokset sunnuntaina järjestetyistä parlamenttivaaleista julkistettiin.

Laki ja oikeus -puolue sai 235 paikkaa Puolan parlamentin 560 paikasta, kertoo Reuters. Tämä tarkoittaa sitä, että konservatiivipuolue pystyy muodostamaan yksin hallituksen. Puolue sai vaaleissa 37,6 prosenttia äänistä.

Toiseksi tullut keskusta-oikeistolainen Kansalaisfoorumi sai 24,1 prosenttia äänistä. Äänisaaliilla saa 138 paikkaa parlamentista.

Laki ja oikeus -puolueen vaalivoitto on suurin yksittäisen puolueen saama voitto Puolassa sen jälkeen, kun maa luopui kommunistisesta järjestelmästä 1989.

Toukokuussa Puolan presidentiksi valittu Laki ja oikeus -puolueen Andrzej Duda kieltäytyi heti puolueensa vaalivoiton varmistumisen jälkeen tiistaina allekirjoittamasta YK:n Kioton-sopimuksen lisäystä, joka sitoisi hiilestä riippuvaiset EU-maat vähentämään kasvihuonepäästöjään entisestään.

Dudan mukaan vaatimusta täytyy analysoida lisää, kertoo uutistoimisto AFP.

”Ennen kuin sidomme Puolan kansainväliseen sopimukseen, joka vaikuttaa talouteemme ja yhteiskunnan kuluihin, meidän täytyy tehdä yksityiskohtainen analyysi vaikutuksista lakiin ja talouteen”, hän sanoi tiedotteessaan.

Puolan sähköntuotannosta 90 prosenttia tuotetaan hiiltä polttamalla. Laki ja oikeus -puolue on luvannut turvata tappiollista, valtio-omisteista hiilialaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat