Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuoretta äitiä mietityttää talous: ”Epävarmuus EU:n ulkopuolella olisi iso riski”

Ulkomaat
 

Lontoo

Viisiviikkoista Bertie -poikaansa ulkoiluttava Claire Cameron aikoo äänestää ”todennäköisesti” sen puolesta, että Britannia jää EU:hun.

”Pääsyy on taloudessa ja yritysten toimintaedellytyksissä. Epävarmuus EU:n ulkopuolella olisi todella iso riski.”

Cameron sanoo ymmärtävänsä hyvin sen, että moni on turhautunut EU:hun ja sen byrokratiaan. Ero ei kuitenkaan houkuttele – etenkään kun brittihallitus saa neuvoteltua Britannian EU-suhteensa uudelleen.

”Miksi kansanäänestys ylipäätään luvattiin järjestää? Uskon, että syyt olivat pelkästään poliittiset.”

Cameron kuuluu siihen äänestäjäryhmään, jota niin EU-kielteinen kuin EU-myönteinenkin leiri tavoittelevat: naisiin, joiden EU-kanta ei ole kiveen hakattu.

EU-eroa ajavien mielestä Cameronin kaltaiset äidit ovat ylipuhuttavissa. Tärkeintä on vakuuttaa heidät siitä, että Britannian talous kukoistaa myös unionin ulkopuolella.

EU-kannattajat taas toivovat, että epävarmuus tulevaisuudesta saa äänestäjät pelaamaan varman päälle eli valitsemaan EU-jäsenyyden jatkumisen. Virkamiehenä ministeriössä työskentelevä Cameron ei silti anna kenenkään pelotella. Hän haluaa ottaa asioista selvää.

Cameronia huolestuttaa kuitenkin EU-vastaisuuden hienoinen kasvu. Cameron uskoo sen johtuvat tämänsyksyisestä pakolaiskriisistä, joka pelottaa muukalaisvastaista äänestäjäkuntaa.

”Maahanmuuttopelot varjostavat koko EU-keskustelua. Uskon kuitenkin, että tilanne muuttuu äänestyspäivään mennessä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat