Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävalta rakentaa aidan Slovenian rajalle ”hallitun maahantulon varmistamiseksi”

Ulkomaat
 
SPR:n kansainvälinen pääsihteeri: ”Talvi ajaa pakolaisleireiltä kohti Eurooppaa”
SPR:n kansainvälinen pääsihteeri: ”Talvi ajaa pakolaisleireiltä kohti Eurooppaa”
Punaisen Ristin kansainvälisen liiton (IFCR) pääsihteerin Elhadj As Syn mukaan tulossa oleva talvi tulee ajamaan yhä uusia ihmisiä liikkeelle Lähi-idän pakolaisleireiltä. As Sy uskoo, että Eurooppaan saapuvien pakolaisten määrä tulee kasvamaan vuonna 2016. toimittaja: Mark Autio, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen, kuva: Reuters

Itävalta rakentaa aidan Slovenian rajalle siirtolaisten saapumisen hillitsemiseksi, kertoi sisäministeri Johanna Mikl-Leitner keskiviikkona.

”Kyse on hyvässä järjestyksessä tapahtuvan ja hallitun maahantulon varmistamisesta, ei rajan sulkemisesta”, hän sanoi Itävallan yleisradion Ö1-kanavalle uutistoimisto AFP:n mukaan.

Konservatiivista Itävallan kansanpuoluetta (ÖVP) edustava Mikl-Leitner sanoi, että tilanne uhkaa kärjistyä, koska siirtolaiset ovat joutuneet odottamaan rajanylitystä tuntikausia hyisissä olosuhteissa.

”Tiedämme, että viime päivinä ja viikkoina yksittäiset siirtolaisryhmät ovat käyneet malttamattomammiksi, aggressiviisemmiksi ja tunteikkaammiksi. Jos ihmisryhmät puskevat muiden takaa lapset ja naiset välissä, tarvitaan vakaita ja suurimittaisia toimia”, Mikl-Leitner sanoi.

Unkari on aiemmin rakentanut aidan Serbian- ja Kroatian-vastaisille rajoilleen, jotka ovat vapaan liikkuvuuden Schengen-alueen ulkorajoja. Se on kääntänyt tulijoiden virran Serbiasta Kroatian läpi Sloveniaan, josta useimmat pyrkivät pohjoisempiin EU-maihin.

Unkarista poiketen Itävalta rakentaa aidan keskelle vapaan liikkuvuuden Eurooppaa. Itävalta ja Slovenia kuuluvat molemmat Schengen-alueeseen. Monet maat ovat jo aiemmin turvautuneet rajatarkastuksiin Schengen-alueen sisällä.

Slovenia puolestaan ilmoitti viime viikolla harkitsevansa aidan rakentamista Kroatian rajalle.

Saksa syytti keskiviikkona Itävaltaa siirtolaisten kuljettamisesta rajalleen yön pimeydessä, jotta nämä ovat päässeet ylittämään rajan Saksaan.

”Itävallan käytös viime päivinä oli asiatonta”, sisäministeri Thomas de Maizière sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Itävalta suostui eilen palaamaan järjestäytyneeseen toimintamalliin. Odotan tämän tapahtuvan välittömästi.”

Eurooppaan on saapunut kuluneen vuoden aikana yli 700 000 sotia ja kurjuutta pakenevaa ihmistä. Heistä valtaosa on kotoisin Syyriasta, Afganistanista ja Irakista.

Leonhard Föger Reuters
Siirtolaiset odottivat pääsyä leirimajoitukseen Sentiljissä Sloveniassa Itävallan rajalla maanantaina.
Siirtolaiset odottivat pääsyä leirimajoitukseen Sentiljissä Sloveniassa Itävallan rajalla maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat