Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stuertti kysyi matkustajalta: ”Monennellako viikolla olette?” – nainen ei ollut edes raskaana ja sai hyvitykseksi 60 euron etukupongin

Ulkomaat
 
EDGAR SU / Reuters
Jetstarin lentokone syyskuussa Singaporessa.
Jetstarin lentokone syyskuussa Singaporessa. Kuva: EDGAR SU / Reuters

Australialaisen halpalentoyhtiön matkalla Uudessa-Seelannissa koettiin vaivaantuneita hetkiä viime sunnuntaina.

”Kuinka monennella viikolla olette?” Jetstar Airwaysin stuertti kysyi 24-vuotiaalta naismatkustajalta. Samalla stuertti osoitti omaa vatsaansa, kertoo BBC.

Nainen ei kuitenkaan ollut raskaana, ja koki kysymyksen loukkaavana. Hän kirjoitti lentoyhtiön Facebook-seinälle valituksen, jossa totesi, ettei saanut anteeksipyyntöä stuertilta. Kirjoitus on nyt kadonnut lentoyhtiön Facebook-sivulta.

Naiselle tarjottiin hyvitykseksi 100:n Uuden-Seelannin dollarin, eli noin 60 euron arvoinen alennuskuponki Jetstar Airwaysin lennoille.

Stuertin kysymystä perusteltiin sillä, että kuten useimmilla muillakin lentoyhtiöillä, myös Jetstarilla on voimassa käytäntö, jonka mukaan 28:nnen raskausviikon jälkeen lentämiseen tarvitaan lääkärintodistus.

BBC kertoi aiemmin tässä kuussa lapsesta, joka syntyi lentokoneessa matkalla Kiinan Taipeista Los Angelesiin.

Suomalaisella Finnairilla on sama käytäntö. Kun 28 raskausviikkoa on täynnä, vaaditaan lääkärintodistus, joka todistaa raskauden sujuneen normaalisti. Viimeisen raskauskuukauden aikana lentäminen ei ole sallittua.

Käytännössä rajoitusten valvominen on erittäin vaikeaa, jos asiakas ei ole omatoiminen tilanteensa ilmoittamisessa.

Inka Ikonen Finnairin viestinnästä kertoo, ettei yritys lähtökohtaisesti tiedustele asiakkailtaan raskausviikkojen määrää.

”Ohjeidemme tarkoituksena on varmistaa, että asiakas itse etukäteen miettii lennon mahdollisesti aiheuttamia lisärasituksia ja konsultoi vielä lääkärinsä kanssa, jos lento osuu 28:nnen raskausviikon jälkeen”, Ikonen sanoo.

Jos asiakas ei kerro olevansa raskaana, mutta henkilökunnan mielestä vaikuttaa siltä, ettei asiakas ole lentokuntoinen, lentokentillä on ohjeet konsultoida silloin ilmailuasioihin erikoistunutta lääkäriyhtiötä. Kyseinen lääkäriyhtiö antaa arvionsa lentokelpoisuudesta.

Vuonna 2008 Finnairin lennolla Bangkokista Helsinkiin syntyi lapsi ennenaikaisesti. Ruotsalainen äiti oli paluumatkalla Thaimaasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat