Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Murhat ovat yhtäkkiä lisääntyneet USA:ssa

Ulkomaat
 

Washington

Uusin video poliisin kovista otteista Yhdysvalloissa näyttää, kuinka poliisi kaataa 16-vuotiaan mustan tytön pulpettinsa kanssa lattialle ja raahaa tämän raajoista ulos luokasta. Tyttö oli käyttänyt kännykkäänsä luokassa ja kieltäytynyt poistumasta.

Välikohtaus tapahtui Etelä-Carolinassa maanantaina. Poliisi erotettiin virastaan keskiviikkona.

Samankaltaisia videoita on tullut viime vuoden aikana Yhdysvalloissa julki monta, ja ne ovat mustanneet poliisin mainetta. Nyt Yhdysvalloissa kiistellään, onko tänä vuonna lisääntynyt rikollisuus seurausta siitä, ettei poliisi enää puutu asioihin syytösten pelossa. Poliisia syytetty liiallisesta voimankäytöstä ja rasismista.

Rikollisuus Yhdysvalloissa on laskenut jyrkästi 20 vuodessa, mutta tänä vuonna henkirikosten määrä useissa kaupungeissa on yhtäkkiä kasvanut.

Esimerkiksi Washingtonissa surmattiin viime vuonna 105 ihmistä. Kuluvana vuonna henkirikoksia on tehty toistaiseksi 128.

Liittovaltion poliisin FBI:n päällikkö James Comey on viitannut siihen, että rikollisuuden nousu johtuisi ”Ferguson-efektistä”: siitä, että poliisi varoo puuttumasta tilanteisiin, joiden seurauksena se joutuu arvostelun kohteeksi. Comeyn mukaan ”viraalivideoiden aikakausi” on mullistanut lainvalvonnan.

”Kysymys on, vaikuttavatko tällaiset asiat poliisin toimintaan? Minulla on vahva käsitys, että näin on”, Comey sanoi.

Fergusonissa valkoinen poliisi Darren Wilson ampui mustan Michael Brownin elokuussa 2014. Wilson vapautettiin, mutta seitsemän muuta poliisia on syytteessä kahden mustan miehen kuolemasta viime keväänä.

Valkoinen talo on eri mieltä Comeyn kanssa. Presidentti Barack Obama ei halua tukea käsitystä, että poliisin olisi turvauduttava koviin otteisiin järjestyksen ylläpitämiseksi.

Obaman hallinto on selittänyt rikollisuuden nousua sillä, että rikollisten on liian helppo saada aseita, koska ostajien taustoja ei voida tarkistaa puutteellisten aselakien takia.

Amerikkalaiset ovat huolissaan rikollisuuden kasvusta, koska Yhdysvalloissa valmistellaan suurta vankilauudistusta. Tuhannet ei-väkivaltaiset huumerikolliset pääsevät vapaaksi ennen aikojaan.

Poliisi on arvostellut uudistusta siitä, että se joutuu sosiaalityöntekijäksi. Poliiseihin kiinnitetään kamerat valvonnan parantamiseksi, mutta vapautuvien vankien huumevieroitukseen ei panna rahaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat