Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Europarlamentti päätti: Maataloustuet pois härkätaistelulta

Ulkomaat
 
Jon Nazca / Reuters
Espanjalainen härkätaistelija Cayetano Rivera esiintyi Corrida Goyesca -härkätaistelussa Malagan lähellä syyskuussa Rondassa.
Espanjalainen härkätaistelija Cayetano Rivera esiintyi Corrida Goyesca -härkätaistelussa Malagan lähellä syyskuussa Rondassa. Kuva: Jon Nazca / Reuters

Euroopan unionin maataloustukia ei saa vastaisuudessa käyttää härkätaistelun edistämiseen, europarlamentti linjasi keskiviikkona.

Europarlamentti äänesti vuoden 2016 budjetista, ja samalla se päätti selvällä enemmistöllä kieltää maataloustukien käyttämisen härkätaistelun tukemiseen.

Tähän asti maataloustukia on voitu kansallisesti jakaa myös tiloille, jotka kasvattavat härkiä härkätaistelua varten.

”EU:n budjetissa ei ole ollut mitään tiettyä rahaa härkätaisteluhärille, vaan kyse on maataloustuen osasta, jota on jossain maissa voinut valua myös härkiä kasvattaville tiloille”, sanoo Pekka Nurminen, Euroopan parlamentin tiedotustoimiston päällikkö.

Härkätaistelua harrastetaan yhä Espanjassa, Portugalissa ja Etelä-Ranskassa.

Europarlamentin päätös menee seuraavaksi EU:n valtiovarainministerien neuvottelupöydälle. Tullakseen voimaan se vaatii jäsenmaiden määräenemmistön.

Eläinsuojelujärjestöt riemuitsivat europarlamentin päätöksestä. Eläinoikeusjärjestö Petan mukaan se on ”mahtava askel eteenpäin ja saattaa olla viimeinen naula Espanjan vaikeuksissa olevan härkätaisteluteollisuuden arkkuun”.

Katalonialaisten europarlamentaarikkojen vuonna 2013 tekemän raportin mukaan Espanjan härkätaistelubisnes saa mittavia julkisia tukia. Raportin mukaan EU tukee sitä vuosittain arviolta 130 miljoonalla eurolla etupäässä maataloustukien kautta.

Ilman tukia härkätaistelu olisi luultavasti taloudellisen romahduksen partaalla, raportissa sanotaan.

Tietoisuus eläinten oikeuksista, härkätaisteluyleisön vanheneminen ja nuorempien sukupolvien erilaiset asenteet ovat syöneet härkätaistelujen suosiota myös Espanjassa, jossa niillä on vahva perinne.

Katalonian itsehallintoalue kielsi härkätaistelut vuodesta 2012 lähtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat