Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Afrikan unioni: Etelä-Sudanin sisällissodassa kannibalismia, silpomisia ja raiskauksia

Ulkomaat
 
George Philipas / Reuters
Etelä-Sudanin Borista löytyi neljäntoista naisen ruumiit episkopaalisen kirkon luota tammikuussa 2014. Sodan kumpikaan osapuoli ei tunnustanut rikosta.
Etelä-Sudanin Borista löytyi neljäntoista naisen ruumiit episkopaalisen kirkon luota tammikuussa 2014. Sodan kumpikaan osapuoli ei tunnustanut rikosta. Kuva: George Philipas / Reuters

Afrikan unionin (AU) mukaan Etelä-Sudanin hallitus ja sitä vastaan taistelevat kapinallisjoukot ovat syyllistyneet äärimmäisiin julmuuksiin vuonna 2013 alkaneessa sisällissodassa. AU löysi raportissaan todisteita murhista, kidutuksesta, silpomisista ja raiskauksista.

Viime vuonna työnsä aloittaneen AU:n tutkimuskomission mukaan raakuudet ovat kohdistuneet enimmäkseen taistelujen ulkopuolisiin siviileihin.

Kymmeniätuhansia on kuollut ja jopa kaksi miljoonaa ihmistä joutunut lähtemään kodeistaan sen jälkeen kun sota alkoi vuonna 2013.

Tutkimuksen mukaan sotarikoksia on tehty kaikissa konfliktin pääpaikoissa.

Joidenkin todistajien mukaan Etelä-Sudanin pääkaupungissa Jubassa ihmisiä on pakotettu juomaan juuri tapettujen ihmisten verta ja syömään heidän lihaansa.

Tutkijat ovat löytäneet joukkohautoja. Väkivaltaisuudet eivät kuitenkaan näytä täyttävän kansanmurhan määritelmää, vaikka konfliktilla on selvästi etninen luonne.

Etelä-Sudanin presidentin tiedottaja kertoi Britannian yleisradion BBC:n mukaan, että hallitus aikoo perustaa oman tutkimuskomission. Hallituksen osallisuuden julmuuksiin tiedottaja kiisti.

Viimeisen 60 vuoden ajan Etelä-Sudanissa on käyty sotaa 42 vuoden ajan. Joulukuusta 2013 alkaen ainakin seitsemän tulitaukosopimusta on kaatunut. Viimeisin tulitaukosopimus solmittiin elokuussa, mutta osapuolten välit ovat yhä kireät.

Etelä-Sudan itsenäistyi vuonna 2011. Se on maailman nuorin itsenäinen valtio.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat