Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Vladimir Putin, ehdotan sinulle: Avaa silmäsi” – poliitikkoa syytetään separatismiin yllyttämisestä Karjalassa

Ulkomaat
 
Alexander Zemlianichenko / Reuters
Vladimir Putin
Vladimir Putin Kuva: Alexander Zemlianichenko / Reuters

Karjalassa sijaitsevan Suojärven kaupunginvaltuutettua syytetään separatismiin yllyttämisestä. Vladimir Zavarkin -nimisen valtuutetun oikeudenkäynti alkoi kuluvan viikon maanantaina Petroskoissa, kertoo Moscow Times.

Syyte juontaa juurensa Zavarkinin jo toukokuussa pitämään julkiseen puheeseen. Voit katsoa puheen Youtube-linkistä artikkelin lopussa. Petrozavodskissa pitämässään puheessa Zavarkin ilmaisi huolensa siitä, ettei Karjalan asioista huolehdita.

Vladimir Vladimirovitš Putin, ehdotan sinulle: avaa silmäsi ja katso mitä Karjalalle tapahtuu”, Moscow Times lainaa Zavarkinin puhetta. ”Kaikki siirretään Pietariin ja Moskovaan, veroja ei makseta ... Joten me, jos Venäjän hallinto ei kuule meitä, todennäköisesti järjestämme kansanäänestyksen. Jos Venäjä ei tarvitse Karjalaa, irtaudutaan. Se olisi kaikkein rehellisintä”, Zavarkin sanoi.

Moscow Times lainaa Gazeta.ru-lehteä, jonka mukaan Zavarkinin asianajaja Dmitry Dinze pitää syytettä separatismiin yllyttämisestä puhtaasti poliittisena. Tämä liittyy siihen, että Zavarkinin puhe keväällä käsitteli myös Karjalan tasavallan päämiestä Alexandr Hudilaista.

”Kommentit kuvernööristä olivat vähemmän mairittelevia, lievästi sanottuna”, Dinze sanoi Gazeta.ru:lle.

Zavarkinin itsensä mukaan alueellisen kansanäänestyksen vaatiminen oli hänen ilmaisunsa epätoivosta. Zavarkin pitää itseään isänmaallisena.

Kyseessä on tietävästi toinen kerta, kun separatismiin yllyttämisen kriminalisoivaa lakia sovelletaan. Moscow Times kertoi syyskuussa, että lain perusteella tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen verkossa Krimin Venäjään liittämistä kritisoinut tataariaktivisti Rafis Kashapov.

Suojärvi on entinen Suomen kunta ja nykyään kaupunki Laatokan Karjalassa. Kaupunki sijaitsee noin 140 kilometriä Petroskoista länteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat