Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksassa tehty satoja rikosilmoituksia Merkelin ”maanpetoksesta” – syynä pakolaispolitiikka

Ulkomaat
 
FABRIZIO BENSCH / Reuters
Saksan liittokansleri Angela Merkel
Saksan liittokansleri Angela Merkel Kuva: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Saksan liittovaltion syyttäjät ovat vastaanottaneet noin 400 rikosilmoitusta, joissa liittokansleri Angela Merkeliä epäillään maanpetoksesta tämän toivotettua pakolaiset tervetulleiksi Saksaan, uutistoimisto AFP kertoo.

AFP:n mukaan saksalaislehti Tageszeitung kertoi torstaina äärioikeiston aktivistien käynnistäneen kampanjan Merkeliä vastaan pakolaispolitiikan vuoksi.

Lehden tietojen mukaan monet rikosilmoituksista ovat keskenään samanlaisia ja noudattavat oikeistopopulistisessa Compact-lehdessä julkaistua mallia. Siinä suurta pakolaistilannetta kuvataan ”käytännössä apokalyptiseksi” ”joka voi viedä Saksan tuhoon vuodessa”.

AFP:n haastattelemien lakiasiantuntijoiden mukaan ilmoitukset tuskin johtavat edes tutkintaan, saati syytteisiin Merkeliä vastaan.

Saksaan saattaa tulla hurjimpien arvioiden mukaan tänä vuonna jopa miljoona turvapaikanhakijaa. Monelle meren yli Italiaan tai Kreikkaan saapuneelle pakolaiselle ja siirtolaiselle Saksa on pääkohde.

Merkel on yrittänyt saada saksalaiset toivottamaan tulijat tervetulleiksi. Hän itse julisti Saksan olevan avoin kaikille, mikä sai innokkaimmat jo veikkaamaan häntä Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Sittemmin Saksa joutui sulkemaan rajansa.

Merkelin johtamien kristillisdemokraattien suosio on kuitenkin laskenut pakolaiskriisin myötä alimmilleen kolmeen vuoteen, uutistoimisto Reuters kertoi keskiviikkona. Se on näkynyt jo puolueen edustajien koventuneissa puheenvuoroissa.

MICHAELA REHLE / Reuters
Saksalaispoliisit päästivät pakolais- ja siirtolaisjoukon jatkamaan matkaansa tarkastettuaan näiden dokumentit Saksan ja Itävallan rajalla torstaina.
Saksalaispoliisit päästivät pakolais- ja siirtolaisjoukon jatkamaan matkaansa tarkastettuaan näiden dokumentit Saksan ja Itävallan rajalla torstaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat