Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA: Isisiin liittynyt saksalainen rap-tähti kuoli ilmaiskussa

Ulkomaat
 
Youtube
Kuvakaappaus Deso Doggin Youtube-videolta.
Kuvakaappaus Deso Doggin Youtube-videolta. Kuva: Youtube

Äärijärjestö Isisiin liittynyt saksalainen rap-laulaja Denis Cuspert eli Deso Dogg on kuollut Yhdysvaltain Syyriassa tekemässä ilmaiskussa, Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoo.

Berliinissä rap-uransa tehnyt Cuspert oli yksi kuuluisimmista länsimaisista Isis-taistelijoista. Isisin riveissä hän käytti nimeä Abu Talha al-Almani.

”Voin vahvistaa, että 16. lokakuuta tehty isku Raqan lähelle tappoi Denis Cuspertin”, puolustusministeriön tiedottaja Elissa Smith sanoi myöhään torstaina Suomen aikaa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Cuspert liittyi Isisiin 2012 ja esiintyi järjestön useilla videoilla. Isis kieltää musiikin, mutta sallii laulamisen ja monilla sen propagandavideoilla on taustalaulua.

Häntä pidettiin myös tärkeänä uusien saksalaisten taistelijoiden värvääjänä.

Smithin mukaan Cuspert uhkaili Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa sekä tavallisia Yhdysvaltain ja Saksan kansalaisia. Smith myös sanoi Cuspertin kannustaneen länsimaisia muslimeja tekemään terrori-iskuja Isisin nimissä.

Vähän ennen Smithin virallista lausuntoa nimettömänä puhunut puolustusministeriön virkamies sanoi AFP:lle, että ”Cuspertia ei pidetty korkean tason kohteena, emmekä me erityisesti etsineet häntä kohteeksi”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat