Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Zimbabwessa tapettu kymmeniä norsuja myrkyttämällä

Ulkomaat
 
Järkyttävä norsujen joukkolahtaus Zimbabwessa
Järkyttävä norsujen joukkolahtaus Zimbabwessa
Salametsästäjät ovat surmanneet jopa 60 elefanttia Zimbabwessa myrkyttämällä niiden juomaveden syanidilla. Kuva Reuters

Zimbabwen pohjoisosissa on lokakuussa tapettu jo 60 norsua, viranomaiset kertoivat uutistoimisto Reutersille torstaina.

Luku nousi, kun tällä viikolla tuli julki tieto, että epäillyt salametsästäjät olivat myrkyttäneet syanidilla 23 norsua Hwangen kansallispuistossa.

Kansallispuiston vartijat löysivät valtaosan Hwangessa tapettujen norsujen syöksyhampaista, mutta salametsästäjät onnistuivat viemään mukanaan kolme, viranomaiset kertoivat.

Brittilehti The Daily Telegraphin nimettömien lähteiden mukaan myrkytysten takana olisi kuitenkin kansallispuiston vartijoita, joiden palkanmaksu on myöhässä. Vartijoiden palkka on noin 300 euroa kuukaudessa, vaikka heitä vastassa on usein aseistautuneita salametsästäjiä.

Zimbabwen kaivosteollisuus käyttää syanidia, joten sitä on verrattain helppo saada. Salametsästäjät alkoivat käyttää sitä vuonna 2013, kun aiemmin he olivat käyttäneet kiväärejä ja ansoja.

Elefanttien suojelujärjestö on arvioinut jopa 300 norsun kuolleen syanidiin vuonna 2013 Hwangen kansallispuistossa. Zimbabwen hallitus on kuitenkin kiistänyt arvion ja sanoo norsuja kuolleen vain kymmeniä.

Norsujen salametsästystä ovat lisänneet Zimbabwen talouskriisi ja köyhyys sekä norsunluun kysynnän kasvu Aasiassa. Norsunluulla on statusarvo vaurastuvassa Kaukoidässä.

The Daily Telegraphin mukaan yhdestä norsusta voi saada norsunluuta jopa 10 kiloa. Sellaisen määrän markkina-arvo on yli 20 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat