Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pullokuonodelfiinit tappoivat pallopäävalaan – ”Delfiineilläkin on pimeä puolensa”

Ulkomaat
 
Kari Kuukka / IS
Lopetettavan Särkänniemen delfinaarion delfiinit ovat pullonokkadelfiinejä, kuten valaan kimppuun hyökänneetkin.
Lopetettavan Särkänniemen delfinaarion delfiinit ovat pullonokkadelfiinejä, kuten valaan kimppuun hyökänneetkin. Kuva: Kari Kuukka / IS

Tutkijat uskovat delfiinien tappaneen Skotlannin saaristossa rantaan ajautuneen pallopäävalaan poikasen, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Eläinlääkärit lopettivat tiistaina löydetyn noin kolmevuotiaan eläimen, koska se oli niin pahasti loukkaantunut saamistaan puremista. Valaanpoikasen ruumiista, selkäevästä ja eväjaloista löytyi hampaanjälkiä, joita tutkimalla syylliseksi paljastui pullokuonodelfiinit.

Vammojen uskotaan tulleen joko delfiinien ja nuoren valaan leikeistä tai siitä, että delfiinit ovat hyökänneet joukolla valaan kimppuun, sanoo delfiinien ja valaiden säilymisen puolesta työskentelevä Charlie Phillips.

Phillips muistuttaa, että kyse on eläinten luonnollisesta käyttäytymisestä.

”Delfiinit ovat upeita eläimiä, mutta ihmisten tulsi muistaa, että ne eivät ole piirrossarjojen pehmohahmoja. Niilläkin on pimeä puolensa”, hän sanoo.

Niin pullokuonodelfiinit kuin pallopäävalaatkin kuuluvat valaiden lahkoon, hammasvalaiden alalahkoon ja delfiinien heimoon. Maailman pohjoisin pullokuonodelfiinien populaatio elää Skotlannin merialueella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat