Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hollantilainen toimittajaharjoittelija paljastui kopioijaksi

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus Volkskrant-sanomalehden nettisivulta.
Kuvakaappaus Volkskrant-sanomalehden nettisivulta.

Hollantilaisen Volkskrant-sanomalehden päätoimittaja Philippe Remarqu on julkaissut lehden verkkosivulla kirjeen, jossa hän pyytää anteeksi lehdessä työskennelleen toimittajaharjoittelijan luvatta tekemiä lainauksia.

Geerlof de Mooij -niminen harjoittelija ehti usean kuukauden ajan kirjoittaa artikkeleja, joiden osia hän oli kopioinut muista hollantilaisista ja kansainvälisistä medioista. Päätoimittajan mukaan yksi plagioinnin kohteeksi joutuneista lehdistä oli brittiläinen The Guardian.

Paljastuneista tapauksista ylivoimaisesti vakavimmaksi Remarqu mainitsee Srebrenican massamurhaan osallistuneen Drazen Erdemovicin haastattelun, joka julkaistiin de Mooijin nimissä viime heinäkuussa.

De Mooij väitti haastatelleensa Erdemovicia puhelimitse. Nyt on paljastunut, että juttu oli kopioitu Slavenka Drakulicin kirjoittamasta kirjasta They would never hurt a fly, näytelmästä A patch of earth ja Erdemovicin lausunnoista sotarikoksia käsittelevässä Jugoslavia-tuomioistuimessa.

De Mooij irtisanottiin työpaikastaan heti plagiointitapausten tultua ilmi viime viikolla. Nyt hän on luvannut auttaa tutkimuksissa, jotka kohdistuvat hänen kaikkiin juttuihinsa.

Päätoimittaja sanoo lehden ottavan tapahtuneesta täyden vastuun. Remarqun mukaan virhe ei ole hyväksyttävä.

”En minä eikä lehden muu johto kiinnittänyt tarpeeksi huomiota siihen, että nuori harjoittelija kirjoitti poikkeuksellisen hyvin ja paljon”, Remarqu toteaa lehden lukijoille ja plagioinnin kohteeksi joutuneille medioille osoittamassaan kirjeessään.

Samalla hän sanoo olevansa pahoillaan siitä, että tapaus on henkilökohtainen tragedia nuorelle miehelle, joka hänen mukaansa on jo katunut tekoaan syvästi.

Plagioidut artikkelit näkyvät vielä kahden viikon ajan Volskrantin verkkosivulla, minkä jälkeen ne poistetaan sieltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat