Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulttijohtaja tuomittiin elinikäiseen vankeuteen Kiinassa –sai tuomion raiskauksesta ja petoksesta

Ulkomaat
 
AFP

Kiinalainen oikeus on tuominnut uskonnollisen kultin johtajaksi syytetyn miehen elinikäiseen vankeusrangaistukseen Etelä-Kiinassa. Wu Zehengiä syytettiin muun muassa kultin organisoinnista, raiskauksesta, petoksesta ja vahingollisten elintarvikkeiden myynnistä.

Wu oli valtiollisen median mukaan vietellyt kymmeniä naisia harrastamaan seksiä kanssaan luvaten sen antavan naisille yliluonnollisia kykyjä. Hän myös toimi ravintolassa, jossa ruuan kerrottiin olevan tehdyn ”kallisarvoisista aineksista”. Poliisin mukaan Wu oli ansainnut toiminnallaan laittomasti yli 6,9 miljoonaa jeniä (noin 990 000 euroa), kertoo maan virallinen uutistoimisto Xinhua.

Johtaja sai toiminnastaan yli 7 miljoonan jenin sakot. Kolme hänen seuraajaansa tuomittiin vankeuteen 1–4 vuodeksi.

Kiina on kiristänyt otettaan uskonnollisista ryhmistä presidentti Xi Jinpingin aikakaudella. Presidentti nousi valtaan vuonna 2013.

Viranomaiset ovat ottaneet ryhmät tarkkailuun erityisesti sen jälkeen, kun erään kultin jäsenet pahoinpitelivät naisen kuoliaaksi McDonaldissa yrittäessään saada hänet jäsenekseen viime vuoden toukokuussa, kertoo AFP.

Helmikuussa valtion viranomaiset teloittivat murhatuomion saaneen isän ja hänen tyttärensä. He kuuluivat Quannengshen-nimiseen ryhmään, jonka nimen voi kääntää kaikkivaltiaan jumalan kirkoksi. Heinäkuussa 14 ryhmän jäsentä sai pisimmillään kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat