Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Todennäköisyys joutua lento-onnettomuuteen on Venäjällä Eurooppaa suurempi

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Omaiset surivat lentoturman uhreja Pietarissa
Omaiset surivat lentoturman uhreja Pietarissa
Surun murtamat omaiset odottivat lisätietoja Siinain lentoturmasta Pietarin lentoasemalla. 224 ihmisen pelätään kuolleen Airbus A321 -koneen putoamisessa lauantaina. Koneessa oli tiettävästi vain venäläisiä matkustajia. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus: Reuters/Flightradar24.

Venäjällä todennäköisyys joutua lento-onnettomuuteen on lähes kaksi kertaa niin suuri kuin Euroopassa, muttei läheskään niin suuri kuin Afrikassa. Euroopassa sattui viime vuonna 1,35 lento-onnettomuutta miljoonaa lentoa kohti, kun Ivy-maiden alueella niitä sattui 2,19.

”Selittäviä tekijöitä voi olla monia. On muistettava, että kenttien kunto ja koko infrastruktuurin vaihtelu on Venäjällä kovin suurta”, liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu sanoo.

Tilastollisesti lentoturvallisuus on Venäjällä ja Ivy-maissa parantunut. Vuosina 2009-2013 Ivy-maissa sattui vielä 5,92 lento-onnettomuutta miljoonaa lentoa kohti. Euroopassa lento-onnettomuuksia sattui noina vuosina miljoonaa lentoa kohti 2,03.

”Kaikkein kehnoin alue meillä on kuitenkin Afrikka”, Henttu muistuttaa.

Afrikassa lento-onnettomuuksia sattui viime vuonna miljoonaa lentoa kohti 11,18.

Niin ikään Lähi-Idässä (3,47), Tyynenmeren alueella Aasiassa (2,57) sekä Keski- ja Etelä-Amerikassa (2,73) lento-onnettomuuteen joutuminen oli viime vuonna todennäköisempää kuin Ivy-maissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat