Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat: Siinain turmakone tuhoutui jo ilmassa

Ulkomaat
 
Mohamed Abd El Ghany / Reuters
Venäläiskoneen jäännösten lähettyviltä Egyptin Arishista löytyi sunnuntaina muun muassa lapsen kenkä.
Venäläiskoneen jäännösten lähettyviltä Egyptin Arishista löytyi sunnuntaina muun muassa lapsen kenkä. Kuva: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Moskova

Lauantaiaamuna Siinain niemimaalla Egyptissä pudonnut venäläinen matkustajakone tuhoutui jo ennen iskeytymistään maahan. Asiasta kertoi Ivy-maiden ilmailukomitean varajohtaja Viktor Sorotšenko vierailtuaan onnettomuuspaikalla sunnuntai-iltana.

”Johtopäätöksistä on liian aikaista puhua”, Sorotšenko sanoi uutistoimisto Interfaxille. ”Mutta tuhoutuminen tapahtui ilmassa ja koneen kappaleet levisivät yli 20 neliökilometrin alueelle.”

Lomalento Sharm el-Sheikhistä Pietariin putosi maahan lauantaiaamuna Siinain niemimaalla yli yhdeksän kilometrin korkeudesta. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat.

Onnettomuuden syytä ei tiedetä, mutta Airbus 321 -matkustajakoneen molemmat mustat laatikot on löydetty. Onnettomuutta tutkivat Egyptin, Venäjän ja koneen valmistusmaan Ranskan asiantuntijat.

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi ilmoitti sunnuntaina, että onnettomuustutkinta voi kestää kuukausia.

Isis Siinailla -niminen terroristijärjestö ilmoitti lauantaina yhteisöpalvelu Twitterissä tuhonneensa venäläiskoneen vastalauseena Venäjän aloittamille ilmapommituksille Syyriassa. Sekä Venäjän että Egyptin viranomaiset pitivät väitettä tuoreeltaan tuulesta temmattuna.

Useimpien asiantuntijoiden mukaan Siinain terroristiryhmillä ei ole hallussaan ohjuksia, joilla matkustajakone voitaisiin ampua alas lähes kymmenen kilometrin korkeudesta. Koneeseen tavalla tai toisella sijoitettua pommia ei sen sijaan voitu sulkea pois vaihtoehtojen joukosta.

Turistilentoa operoi pieni venäläinen Kogalymavia-lentoyhtiö. Venäjän liittovaltion tutkintakomitea kertoi sunnuntaina takavarikoineensa kaikki kyseiseen koneeseen ja lentoon liittyvät yhtiön asiakirjat ja ryhtyneensä kuulustelemaan yhtiön henkilökuntaa.

Onnettomuuskone tankattiin edellisen kerran Samarassa Venäjällä perjantaina, kun se oli lähdössä kohti Egyptiä. Tutkintakomitean tiedottajan Vladimir Markinin mukaan komiteaa kiinnostavat tiedot siitä, missä kunnossa kone oli Samarassa ja millaista polttoainetta siihen tankattiin. Kogalymavian Airbus 321 -koneet asetettiin sunnuntaina lentokieltoon.

Yhtiön teknikot ehättivät sunnuntaina vakuuttamaan venäläisille tiedotusvälineille, että kaikki oli ainakin Samarassa vielä kunnossa. Egyptiläiset viranomaiset kertoivat puolestaan uutistoimistoille, että kone olisi ollut teknisesti moitteeton myös lauantaiaamuna, kun se nousi ilmaan Siinailla.

Koneen perämiehen Sergei Truhatševin leski Natalja Truhatševa sen sijaan kertoi venäläiselle Lifenews-uutiskanavalle miehensä sanoneen, että lentokoneen kunnossa oli ”runsaasti toivomisen varaa”.

Venäjän hätätilaministeriö alkoi sunnuntai-iltana kuljettaa lentoturman uhreja Egyptistä Venäjälle. Ministeriö lähetti Kairoon kolme rahtikonetta ja yli 80 asiantuntijaa tunnistamaan ruumiita ja huolehtimaan niiden kuljetuksesta omaisille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat