Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siinain lentoturman uhreja lennätettiin Pietariin – turman syy yhä epäselvä

Ulkomaat
 
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Venäjälle matkalla ollut matkustajalentokone putosi Egyptin Siinailla. Sen kyydissä oli 217 matkustajaa ja 7 miehistön jäsentä. Grafiikka: Uolevi Holmberg, musiikki: "Lost Time" Kevin MacLeod (incompetech.com).

Venäläisen Kogalymavia-yhtiön Airbus A321-lentokoneen maahansyöksyn ensimmäiset 144 uhria tuotiin Pietariin aikaisin maanantaina, kertoi uutistoimisto AFP. Uutistoimisto Reutersin mukaan maanantaina illalla Kairosta lähtee Pietaria kohti seuraava onnettomuuden uhreja kuljettava lento. Sharm el-Sheikistä Pietariin matkalla olleen Airbus A321-koneen maahansyöksyssä kuolivat kaikki lennolla olleet 224 ihmistä.

Venäjän lentoviranomaisen mukaan kone hajosi osiin jo ilmassa. Viranomaisen mukaan tästä on kuitenkin liian aikaista tehdä johtopäätöksiä, uutistoimisto Reuters kertoi. Usein maiden tutkijat selvittävät Egyptin johdolla onnettomuuden syytä. Irlannin lento-onnettomuuksia tutkivan yksikön asiantuntija Jurgen Whyte sanoi AFP:lle, että mustien laatikoiden tiedot on saatu haltuun, mutta että onnettomuuden syystä ei voida sanoa mitään ennen noiden tietojen läpikäyntiä. Tietojen tulkinnan odotetaan kestävän joitakin päiviä.

Pietariin tuodut ruumiit vietiin valkoisella kuorma-autolla poliisiautojen saattueessa tunnistettaviksi. Uhrien omaiset ovat antaneet tunnistamista varten dna-näytteitä kriisikeskuksessa lentokentän lähellä. Ihmiset ovat tuoneet lentokentälle runsaasti kukkia.

Venäjällä oli sunnuntaina kansallinen surupäivä ja liput olivat puolisalossa. Pietarissa tuhannet ihmiset kokoontuivat hiljaiseen hetkeen, jossa päästettiin taivaalle kyyhkysiä ja ilmapalloja.

AFP:n mukaan etsintäryhmät ovat löytäneet tähän mennessä 166 ruumista. Yksi niistä löytyi kahdeksan kilometrin päästä koneen päähylystä. Koneen osia levisi laajalle alueelle. Sotilaat ovat vartioineet onnettomuuspaikalla laukkuja, jotka kuuluivat matkustajille.

Venäjän ja Egyptin viranomaiset ovat kiistäneet äärijärjestö Isisiin kytköksissä olevan egyptiläisryhmän väitteen, jonka mukaan se pudotti venäläiskoneen. Asiantuntijoiden mukaan kapinalliset eivät olisi kyenneet pudottamaan Airbus A321-konetta, joka lensi yhdeksän kilometrin korkeudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat