Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK: 218 000 pakolaista ylitti Välimeren lokakuussa

Ulkomaat
 
GIORGOS MOUTAFIS / Reuters
Syyrialaisia pakolaisia rantautui kumiveneellä Lesboksen saarelle lokakuun lopussa.
Syyrialaisia pakolaisia rantautui kumiveneellä Lesboksen saarelle lokakuun lopussa. Kuva: GIORGOS MOUTAFIS / Reuters

Yli 218 000 maahanmuuttajaa ja pakolaista ylitti Välimeren saapuakseen Eurooppaan lokakuussa. Lukema on yhtä suuri kuin vuoden 2014 luku kokonaisuudessaan, kertoi YK maanantaina.

”Viime kuu oli tulokkaiden suhteen ennätyksellisin”, kertoi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tiedottaja Adrian Edwards uutistoimisto AFP:lle.

Vaarallisen matkan Välimeren ylitse teki lokakuussa kaikkiaan 218 394 ihmistä. YK:n tilastojen mukaan koko vuoden 2014 aikana Välimeren ylitse Eurooppaan saapui 219 000 ihmistä. Tänä vuonna maahanmuuttajia ja pakolaisia on saapunut yli 744 000.

Lokakuun luvut osoittavat, että merenkulun hankalista olosuhteista ja lähestyvästä talvesta huolimatta pakolaiset Syyriassa ja muissa ongelmamaissa pakkautuvat yhä länteen suuntaaviin veneisiin, sillä monet pelkäävät Euroopan sulkevan rajansa kokonaan.

Vuoden alusta asti Kreikkaan saapuneista yli 600 000 maahanmuuttajasta ja pakolaisesta 94 prosenttia tulee kymmeneltä maailman eniten pakolaisia tuottavalta alueelta.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n viime viikon lukujen mukaan tämän vuoden aikana noin 3 440 ihmistä on kuollut tai kadonnut yrittäessään ylittää Välimeren Eurooppaan.

Luvussa ei ole huomioitu viimeisintä tragediaa, jossa ainakin 15 maahanmuuttajaa sekä pakolaista, mukaan lukien kuusi lasta, hukkui veneen kaatuessa Kreikassa sunnuntaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat