Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siinain turmayhtiöllä kuukausien palkkarästit lentäjille – yhtiö syyttää turmasta ulkoista tekijää

Ulkomaat
 
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Venäjälle matkalla ollut matkustajalentokone putosi Egyptin Siinailla. Sen kyydissä oli 217 matkustajaa ja 7 miehistön jäsentä. Grafiikka: Uolevi Holmberg, musiikki: "Lost Time" Kevin MacLeod (incompetech.com).

Lauantaina Egyptissä pudonneen venäläiskoneen omistava lentoyhtiö kiisti maanantaina, että turma olisi voinut johtua teknisestä viasta tai inhimillisestä virheestä.

Venäläislehti Kommersantin mukaan Kogalymavian varapääjohtaja Aleksandr Smirnov myös kiisti epäilyt siitä, että lentäjien palkanmaksun viivästyminen kuukausilla olisi vaikuttanut turvallisuuteen.

”Siksi ainoa selitettävissä oleva syy koneen tuhoutumiseen ilmassa voi olla jokin ulkoinen vaikutus – mekaaninen, fyysinen vaikutus”, Smirnov sanoi uutistoimisto Ria Novostin mukaan. Hän sanoi, ettei hänellä ole valtuuksia esittää teorioita.

”Mutta eiväthän koneet itsestään voi hajota”, hän sanoi.

Yhtiön mukaan kone oli ”teknisesti loistavassa kunnossa”.

MAXIM SHEMETOV / Reuters
Kogalymavia-lentoyhtiön johto piti maanantaina tiedotustilaisuuden: varajohtaja Alexander Smirnov (vas.), toimitusjohtaja Alexander Snagovski ja varajohtaja Oxana Golovina.
Kogalymavia-lentoyhtiön johto piti maanantaina tiedotustilaisuuden: varajohtaja Alexander Smirnov (vas.), toimitusjohtaja Alexander Snagovski ja varajohtaja Oxana Golovina.

Lomalento Sharm el-Sheikhistä kohti Pietaria oli ennen maahansyöksyään noussut yli yhdeksän kilometrin korkeuteen. Airbus A321 -koneessa oli 224 ihmistä, ja he kaikki kuolivat.

Tutkijoiden mukaan lentokone tuhoutui jo ilmassa ja ilmeisen äkillisesti, koska lentohenkilökunta ei tehnyt minkäänlaista hätäilmoitusta. Ilmailuonnettomuuksiin erikoistunut johtava tutkija Ismo Aaltonen Onnettomuustutkintakeskuksesta pitää tapausta hyvin erikoisena.

”Koneet eivät hajoa itsestään ilmassa. En muista, koska sellaista olisi tapahtunut. Todennäköisesti ei ainakaan 1960-luvun jälkeen”, hän sanoo.

Aaltonen pitää periaatteessa mahdollisena, että kone olisi hallinnan menettämisen seurauksena joutunut sellaisen rakenteellisen rasituksen kohteeksi, että se olisi hajonnut. Hän ei tyrmää myöskään venäläisissä tiedotusvälineissä esitettyä teoriaa, jonka mukaan toinen koneen moottoreista olisi voinut hajota niin, että siitä irronneet osat olisivat sinkoutuneet matkustamoon.

Terroristijärjestö Isisin Siinain-haarajärjestö ilmoitti lauantaina tuhonneensa koneen vastalauseena Venäjän aloittamille ilmapommituksille Syyriassa. Sekä Venäjän että Egyptin viranomaiset pitivät väitettä tuoreeltaan tuulesta temmattuna.

Useimpien asiantuntijoiden mukaan Siinain terroristiryhmillä ei ole hallussaan ohjuksia, joilla matkustajakone voitaisiin ampua alas lähes kymmenen kilometrin korkeudesta. Koneeseen tavalla tai toisella sijoitettua pommia ei sen sijaan voitu sulkea pois vaihtoehtojen joukosta, mutta Ria Novostille puhuneen tutkijan mukaan hylystä ei ole ainakaan vielä löytynyt jälkiä räjähdysaineista.

Koneen molemmat niin sanotut mustat laatikot on löydetty, ja niiden sisällön selvittämiseen menee todennäköisesti muutama päivä.

Riippuu turman syystä, paljastuuko se mustista laatikoista. Mikäli kone on todella tuhoutunut äkisti ilman ennakkovaroitusta, tallennetut lentotiedot tai ohjaamon äänet eivät kerro paljon. Siinä tapauksessa syytä etsittäisiin koneen jäänteistä.

”Jos vertaa Hollannin julkaisemaan raporttiin Ukrainassa alas ammutusta malesialaiskoneesta, niin siinähän ei tullut minkäänlaista ennakkovaroitusta vaan kone toimi ihan normaalisti tuhoutumiseensa asti”, Aaltonen sanoo.

Aaltonen ei suostu arvailemaan pommiteorian todennäköisyyttä näin varhaisessa vaiheessa tutkintaa.

”Tärkeintä on pitää kaikki tutkintalinjat auki.”

Samaa sanoi myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov maanantaina. Hän kuitenkin sanoi, ettei terrorismiakaan voida vielä sulkea pois vaihtoehdoista.

”Pitää odottaa ainakin tutkinnan ensimmäisiä tuloksia”, hän sanoi uutistoimisto Interfaxille.

Putin puolestaan kutsui turmaa valtavaksi tragediaksi. Uutistoimisto Tassin mukaan hän sanoi, että asia pitää selvittää läpikotaisin, jotta saadaan selville syyt ja mahdolliset tavat reagoida.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat