Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vatikaanissa muhii uusi tietovuoto – korkea-arvoinen pappi pidätettiin

Ulkomaat
 
Stefano Rellandini / Reuters
Paavi Franciscus tervehti piispoja Vatikaanissa 28. lokakuuta.
Paavi Franciscus tervehti piispoja Vatikaanissa 28. lokakuuta. Kuva: Stefano Rellandini / Reuters

Vatikaanissa pidätettiin viikonvaihteessa kaksi henkilöä epäiltynä salassa pidettävän tiedon vuotamisesta toimittajille.

Toinen pidätetyistä on 54-vuotias espanjalainen pappi, joka on työskennellyt korkeassa asemassa Vatikaanin taloushallinnossa. Toinen pidätetty on viestintäasiantuntijana työskennellyt 33-vuotias italialaisnainen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan pappi on korkea-arvoisin Vatikaanissa koskaan pidätetty henkilö, ja tällä oli arvostetuille papeille annettu monsignore-kunniatitteli.

Vatikaanin mukaan tietovuodoissa on kyse ”vakavasta luottamuksen pettämisestä”, Reuters uutisoi.

Vatikaanin pidätykset ajoittuvat kiinnostavasti. Keskiviikkona kaksi italialaista toimittajaa, Gianluigi Nuzzi ja Emiliano Fittipaldi, julkistavat Vatikaania käsittelevän kirjan. Kirjoittajien mukaan kirjassa paljastetaan väärinkäytöksiä Vatikaanissa, Reuters kertoo.

Molemmat pidätetyt kuuluivat paavi Franciscuksen vuonna 2013 asettamaan komissioon, jonka tehtävänä oli arvioida Vatikaanin keskushallinnon hallinnollisia ja taloudellisia uudistuksia, Reuters kertoo. Komissio antoi raporttinsa viime keväänä, ja paavi teki sen perusteella muutoksia Vatikaanin hallintoon.

Poliisi on päästänyt jo naisen vapaalle, sillä hän on ollut valmis yhteistyöhän poliisin kanssa.

Vatikaania on viime vuosina ravistellut useampi tietovuoto.

Vuoden 2012 Vatileaks-skandaali paljasti, mikä kuhina ja valtataistelu Vatikaanin kulisseissa käy. Tuolloin paljastukset perustuivat paavin hovimestarin varastamiin kirjeisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat