Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onnettomuus näkyy jo matkustusinnossa

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

1Venäläisen Kogalymavia-yhtiön lomalento egyptiläisestä Sharm el-Sheikhistä lähti lauantaiaamuna kello 5.58 kohti Pietaria. Airbus 321 -mallisessa koneessa oli 217 matkustajaa ja 7 miehistön jäsentä.

Kello 6.14 kone ei ollut yhteydessä kyproslaiseen Larnacan lennonjohtoon, kuten sen olisi kuulunut olla. Kello 6.17 kone katosi tutkalta ja putosi maahan Siinain niemimaan pohjoisosassa.

Kone oli noin yhdeksän kilometrin korkeudessa, eli se oli saavuttamassa matkalentokorkeutensa. Ohjaamosta ei lähetetty hätäsanomaa.

Myöhemmin lauantaina Isis Siinailla -terroristijärjestö ilmoitti tuhonneensa koneen kostona Venäjän ilmaiskuista Syyriassa. Viranomaiset suhtautuivat kommenttiin epäillen, mutta muun muassa lentoyhtiö Air France ilmoitti koneidensa kiertävän Siinain.

2 Turmasta on kolme pääteoriaa. Tutkijoiden mukaan kone hajosi jo ilmassa.

Niistä ensimmäinen on tekninen vika, minkä lentoyhtiö kiistää. Kone vaurioitui vuonna 2001, mutta yhtiön mukaan viat korjattiin. Venäjällä on myös esitetty teoria, jonka mukaan toinen moottoreista olisi hajonnut ja irronneet osat olisivat sinkoutuneet matkustamoon.

Toinen on inhimillinen eli lentäjien virhe. Lentoyhtiön mukaan koneen kapteeni oli kokenut. Koneen mustat laatikot on löydetty ja niitä tutkitaan.

Kolmas pääteoria on pommi. Mitään todisteita ei ole vielä löytynyt.

Neljäntenä teoriana on esitetty ilmatorjuntaohjusta. Reutersin haastattelemien tutkijoiden mukaan koneen osissa ei ole siitä jälkiä.

3 Mitä vaikutuksia turmalla on?

Siinain rantakohteet Punaisenmeren rannalla ovat jo vuosia olleet venäläisten suosima kohde, johon alemmalla keskiluokallakin on varaa matkustaa. Sinne on matkustettu ruplan arvon laskettuakin.

Maanantaina venäläislehti Izvestija kertoi, että matkatoimistojen mukaan venäläisten matkustusinto romahti lauantaina. Siihen vaikutti erityisesti spekulaatio pommista eli terrori-iskusta venäläissiviilejä vastaan ulkomailla.

Myös venäläisten lentoyhtiöiden turvallisuudesta on alettu taas keskustella.

Venäläiset viranomaiset eivät ole vielä sulkeneet terrori-iskun mahdollisuutta pois. Ne eivät kuitenkaan ole kommentoineet, miten Venäjä reagoisi, mikäli terrorismi vahvistuisi syyksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat