Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat arvosteli Turkkia ”pelottelusta” vaalikampanjan aikana

Ulkomaat
 
Reuters
Mellakkapoliisit hajottivat vasemmistolaisen mielenosoituksen kyynelkaasulla Istanbulissa sunnuntaina.
Mellakkapoliisit hajottivat vasemmistolaisen mielenosoituksen kyynelkaasulla Istanbulissa sunnuntaina. Kuva: Reuters

Yhdysvallat arvoteli maanantaina Turkkia turkkilaisten toimittajien pelottelusta sunnuntaina pidettyjen uusintavaalien kampanjoinnin aikana.

Valkoisen talon tiedottaja Josh Earnest sanoi Yhdysvaltojen olevan ”syvästi huolestunut hallitusta arvosteleviin viestimiin ja toimittajiin suunnatusta painostuksesta ja pelottelusta kampanjan aikana”, uutistoimisto AFP kertoo.

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanille islamistinen AK-puolue sai vaaleissa lähes 50 prosentin kannatuksen ja pystyy vaalivoiton turvin muodostamaan hallituksen yksin. Puolue oli menettänyt kesäkuun vaaleissa enemmistönsä parlamentissa, ja uudet vaalit piti järjestää, kun koalitiohallitusta ei saatu synnytettyä.

Vuosia Turkkia pääministerinä ja sittemmin presidenttinä johtaneen Erdoğanin on syytetty muuttuneen koko ajan autoritäärisemmäksi.

”Olemme sekä julkisesti että yksityisesti nostaneet esiin huolemme lehdistönvapauden, sananvapauden ja kokoontumisvapauden tilasta Turkista”, Earnest sanoi.

Aiemmin maanantaina Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj julkaisi vaaleista raportin, jossa se sanoi lehdistön painostuksen, väkivallan ja muiden turvallisuusongelmien leimanneen vaaleja.

Viime viikolla poliisi teki iskun kahden Erdoğania arvostelevan televiokanavan toimistoihin Istanbulissa ja Ankarassa. Turkilla on myös sotilasoperaatio kurdikapinallisia vastaan.

Yhdysvallat ja Turkki ovat liittolaisia ja kuuluvat molemmat sotilasliito Natoon. Yhdysvallat käyttää turkkilaisia lentokenttiä taistelussaan äärijärjestö Isisiä vastaan. Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman on määrä tavata Erdoğan lähiviikkoina Turkissa.

Erdoğan sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että maailman pitää kunnioittaa Turkin vaalien tulosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat