Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etsitkö joululahjaa? Margaret Thatcherin hääpuku, sadetakki ja käsilaukut huutokaupataan

Ulkomaat
 
Peter Jordan / Getty Images
Myös pääministeri Margret Thatcherin sadetakki, joka yllä hän ajeli brittiarmeijan tankilla Naton sotilasharjoituksissa Saksassa 1986, myydään huutokaupassa.
Myös pääministeri Margret Thatcherin sadetakki, joka yllä hän ajeli brittiarmeijan tankilla Naton sotilasharjoituksissa Saksassa 1986, myydään huutokaupassa. Kuva: Peter Jordan / Getty Images

Lontoo. Tänä vuonna on helppo löytää joululahja hänelle, jolla on jo kaikkea.

Huutokauppakamari Christie’s Lontoossa laittaa joulukuussa myyntiin Britannian entisen pääministerin Margaret Thatcherin henkilökohtaista omaisuutta. Christie’s kertoi asiasta tiistaina tiedotteessaan.

Thatcherin entistä omaisuutta myyvät hänen perillisensä.

Myyntiin tulee esimerkiksi Thatcherin tummansininen sametista ommeltu hääpuku vuodelta 1951. Pakettiin kuuluu myös sulkakoristeinen hattu ja muhvi. Hinta-arvio on 10 000-15 000 puntaa eli noin 14 000–21 000 euroa.

Huutaa voi myös punaisen nahkasalkun, jossa Rautarouvana tunnettu Thatcher kuljetti pääministerin papereitaan. Halvemmalla lähtee Thatherin puheita allekirjoituksella varustettuina.

Geopoliittisen tilanteen jälleen viilentyessä sopiva joululahja voisi olla esimerkiksi Thatcherin sadetakki, joka yllä hän ajeli brittiarmeijan tankilla Naton sotilasharjoituksissa Saksassa 1986. Pakettiin kuuluu myös Thatcherin samassa yhteydessä käyttämä silkkihuivi.

Tankkisadetakki ei ole mikä tahansa retale, vaan perinteikkään brittiläisen Aquascutum-muotitalon luomus. Sen arvioidaan keräävän vähintään yhtä paljon rahaa kuin Thatcherin hääpuvunkin.

Tarjolla on myös Thatcherin muita vaatteita, käsilaukkuja, arvokoruja sekä posliinia. Kallein esine on smaragdeista ja timanteista taiteiltu kaulakoru.

Jos transatlanttiset suhteet ovat erityisen kiinnostuksen kohteena, voi huutokaupasta yrittää napata Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin Thatcherille 1984 lahjoittaman kotkaveistoksen.

Kaiken kaikkiaan Christie’s huutokauppaa noin 350 esinettä Thatcherin (1925–2013) jäämistöstä. Lontooseenkaan ei tarvitse välttämättä matkustaa, sillä 200 esinettä on myynnissä yksinomaan verkossa.

Konservatiivipuolueen Margaret Thatcher toimi Britannian pääministerinä 1979–1990.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat