Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Egypti: Turmakoneen hajoamisesta ilmassa ei vielä todisteita

Ulkomaat
 
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Venäjälle matkalla ollut matkustajalentokone putosi Egyptin Siinailla. Sen kyydissä oli 217 matkustajaa ja 7 miehistön jäsentä. Grafiikka: Uolevi Holmberg, musiikki: "Lost Time" Kevin MacLeod (incompetech.com).

Egyptin ilmailuministeriö yllätti tiistaina ilmoittamalla, ettei lauantaina Egyptissä pudonnut venäläiskone välttämättä hajonnutkaan jo ilmassa.

Ministeriön edustaja Mohamed Rahmi sanoi uutistoimisto Reutersille, ettei koneen hajoamisesta ilmassa ole vielä mitään todisteita.

”Tämä voi olla pitkä prosessi, emmekä voi puhua tuloksista matkan varrella”, hän sanoi.

Vaikka Rahmi ei sulkenut koneen hajoamista ilmassa pois vaihtoehtojen joukosta, kommentti oli yllätys. Venäläisviranomaiset nimittäin ilmoittivat jo sunnuntaina, että Pohjois-Siinailla tuhoutunut kone tuhoutui jo ennen iskeytymistään maahan.

Teoriaa koneen yllättävästä hajoamisesta jo ennen maahan syöksymistään tukivat koneen osien leviäminen laajalle alueelle ja se, etteivät ohjaajat lähettäneet minkäänlaista hätäviestiä.

Rahmi vahvisti Reutersille, ettei hätäviestiä ehditty lähettää.

Venäläinen lomalento oli matkalla Sharm el-Sheikhistä Pietariin, kun syöksyi lähes matkakorkeudestaan maahan vain vajaat 20 minuuttia lähtönsä jälkeen. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat.

Lauantaina terroristijärjestö Isis Siinailla ilmoitti tuhonneensa koneen kostona Venäjän ilmaiskuista Syyriassa. Mitään jälkiä terrori-iskusta saati ohjuksesta ei ole vielä kuitenkaan löytynyt tai ainakaan kerrottu.

Egyptin presidentti Abdul Fattah al-Sisi puolestaan sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle, että puheet Isisistä ovat propagandaa.

”Propagandaa siitä, että Isis olisi pudottanut koneen, on yksi keino vahingoittaa Egyptin vakautta ja turvallisuutta ja Egyptin mainetta. Uskokaa minua, tilanne Siinailla, erityisesti tällä alueella, on meidän kontrollissamme”, hän sanoi.

Airbus A-321 -kone oli kärsinyt rakennevaurioista 2001, mutta lentoa operoineen Kogalymavian mukaan kone oli kunnossa.

Tutkinnat turmapaikalla jatkuivat tiistaina. Tutkintaa johtaa Egypti, mutta Venäjä on lähettänyt paikalle useita asiantuntijoita. Mukana on myös lentokoneen valmistaneen Airbusin ja koneen rekisteröintimaan Irlannin tutkijoita.

Tutkinnan turmapaikalla on määrä valmistua tiistai-iltana, Reuters kertoo. Uutistoimisto AFP:n mukaan myös koneen mustien laatikoiden tutkinta on aloitettu.

Tutkinta voi kestää viikkoja tai jopa kuukausia.

Reuters
Venäjän hätätilaministeriön kone toi lentoturman uhrien ruumiita Pietariin myöhään maanantaina.
Venäjän hätätilaministeriön kone toi lentoturman uhrien ruumiita Pietariin myöhään maanantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat