Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Intialaiselle Uber-taksikuskille elinkautinen raiskauksesta

Ulkomaat
 
ANINDITO MUKHERJEE / Reuters
Shiv Kumar Yadavinin asianajaja D.K. Mishra puhui toimittajille oikeudenkäynnin jälkeen Delhissä.
Shiv Kumar Yadavinin asianajaja D.K. Mishra puhui toimittajille oikeudenkäynnin jälkeen Delhissä. Kuva: ANINDITO MUKHERJEE / Reuters

Intialainen tuomioistuin tuomitsi tiistaina Uber-taksinkuljettajan elinkautiseen vankeuteen nuoren naismatkustajan raiskauksesta ja sieppauksesta Delhissä viime vuoden joulukuussa, kertoo uutistoimisto AFP.

Shiv Kumar Yadavin, 32, todettiin jo lokakuussa delhiläisessä oikeudessa syyllistyneen myös pelotteluun ja vahingon aiheuttamiseen. Yadavia on aiemminkin syytetty naisten ahdistelusta, mutta häntä ei ole niistä tuomittu ennen tiistaita.

AFP:n mukaan Yadav pyyhki silmäkulmiaan tuomarin lukiessa kovinta mahdollista raiskauksesta langetettavaa tuomiota.

”Hän saa ankaran tuomion, mikä tarkoittaa käytännössä luonnolliseen kuolemaan asti kestävää vankeutta”, tuomari Kaveri Baweja totesi.

Syyttäjä Atul Shrivastavan mukaan tuomio on viesti yhteiskunnalle siitä, ettei vastaavanlaista rikosta kannata edes harkita.

”Uhri ei ollut vain raiskattu nainen vaan koko yhteiskunta”, syyttäjä totesi oikeudessa tiistaina.

Uber-yhtiötä on syytetty siitä, ettei se tarkistanut kuljettajansa taustoja.

Uberin toiminta kiellettiin Delhissä tapauksen jälkeen, mutta kieltoa ei ole tehokkaasti valvottu, ja yrityksen autot jatkavat ajojaan pääkaupungissa ja yli kymmenessä muussa Intian kaupungissa.

Lokakuussa Intian liittohallitus julkaisi uudet säännöt netti- ja mobiilitilauksiin perustuville taksiyhtiöille. Niiden mukaan autoissa pitää olla muun muassa hälytyslaitteet.

Viime vuonna Intiassa ilmoitettiin 36 735 raiskausta, joista yli 2 000 tapahtui Delhissä. Asiantuntijoiden mukaan rekisteröidyt tapaukset ovat vain jäävuoren huippu.

Raiskaukset Intiassa ovat olleet kansainvälinen uutisaihe siitä lähtien, kun 23-vuotias opiskelija joukkoraiskattiin ja murhattiin linja-autossa vuonna 2012.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat